Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ la nivel înalt: Ce președinte urmează să plece în Republica 'Sovietică' Rusă

URSS

Preşedinţia braziliană a anunţat luni din greşeală pe site-ul său vizita preşedintelui Michel Temer în Republica "Sovietică" Rusă, suscitând numeroase comentarii ironice, relatează AFP.

Înainte de plecarea lui Michel Temer spre Moscova a apărut pentru scurt timp pe site-ul preşedinţiei anunţul vizitei acestuia în "Republica Socialistă Federativă Sovietică Rusă", denumirea oficială a Rusiei în perioada în care a făcut parte din Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (URSS).

Citește și: Noi detalii despre autorul atacului de lângă moscheea din Londra: Ce a anunțat poliția

Preşedinţia a modificat rapid anunţul restabilind numele actual al ţării, "Federaţia Rusă". "A fost o eroare în redactarea comunicatului şi a fost corectată", au declarat pentru AFP surse de la Pinalto, palatul prezidenţial, refuzând orice alte comentarii pe acest subiect.

Citește și: Anunț pentru românii din Marea Britanie: S-au fixat priorităţile şi calendarul negocierilor Brexit

Gafa a declanşat un val de comentarii ironice pe reţelele sociale. Internauţii s-au întrebat dacă preşedintele brazilian urmează să îl întâlnească pe ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, sau pe "tovarăşul Stalin". Alţii s-au referit la titlul unei celebre melodii a grupului Beatles, "Back in the USSR", anunță Agerpres.

Michel Temer a plecat luni spre Moscova în cadrul unui turneu internaţional vizând să obţină investiţii pentru Brazilia. El se confruntă de peste o lună cu o criză politică din cauza gravelor acuzaţii de corupţie care i se aduc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.