Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFA lui Traian Băsescu prin care Maia Sandu poate PIERDE alegerile în Moldova / VIDEO

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Igor Dodon Maia Sandu

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a dezminţit, vineri, informaţiile potrivit cărora ar fi avut o întrevedere cu adjunctul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al secretarului de stat al SUA, Victoria Nuland, în cadrul căreia ar fi discutat pe tema unirii dintre Republica Moldova şi România.

Sandu a declarat, într-o conferinţă de presă, că informaţiile apărute în presa din România şi Republica Moldova au fost generate de o greşeală făcută de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, care, ulterior, a revenit asupra lor.

Citește și: Motivul pentru care femeile gardian din pușcării ajung să facă SEX cu condamnații

"Un fals se referă la o presupusă întâlnire între mine şi Victoria Nuland despre unirea cu România. Vă spun cu toată responsabilitatea că nu m-am întâlnit niciodată cu Victoria Nuland şi, cu o oră înainte de conferinţa de presă a domnului Dodon, preşedintele Băsescu a lansat în spaţiul public un film în care dezminte această informaţie, corectează această informaţie", a afirmat Maia Sandu.

Traian Băsescu a declarat, joi seară, la Realitatea TV, că Maia Sandu a avut discuţii despre unire la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii. Vineri, acesta a revenit şi a subliniat că la mijloc a fost vorba de "o confuzie" şi că aceste discuţii au fost purtate de Ana Guţu.

Citește și: Mamiferele marine sunt în prag de EXTINCȚIE

„Am făcut o eroare afirmând că doamna Maia Sandu a avut discuții despre unire la Departamentul de Stat al SUA. Nu este corect. Este o confuzie. Aceste discuții le-a avut doamna Guțu”, a declarat Băsescu.

Maia Sandu a refuzat să comenteze intenţia fostului preşedinte al României de a se implica în viaţa politică din Moldova.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Sandu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Băsescu a avut "un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova" şi va fi apreciat dacă va continua "să fie un avocat al Republicii Moldova".

"Nu pot să comentez despre planurile domnului Băsescu în viaţa politică din Republica Moldova. Este cetăţean şi îl felicităm pentru acest lucru. Cred că a meritat (...) Domnul Băsescu a avut un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova şi o să ne bucure, o să apreciem dacă va continua să fie un avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană".

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

Întrebată dacă i-ar plăcea să facă parte dintr-o echipă politică din care face parte şi Traian Băsescu, candidata PAS a spus: "Nu m-am gândit la acest lucru. Noi avem echipă aici. Toţi cei care vor să contribuie la îmbunătăţirea situaţiei în Republica Moldova sunt bineveniţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.