Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă majoră la 112, în cazul de la Caracal: Gestul care ar fi putut salva viaţa Alexandrei

112

Ies la iveală noi informaţii din perioada anterioară percheziţiei la casa criminalului din Caracal. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, operatorul de la 112, care a răspuns apelurilor Alexandrei, în cursul zilei de joi, a comis o gafă majoră.

Potrivit surselor din cadrul anchetatorilor, în cazul unui apel la 112, în funcţie de problema reclamată, operatorul face legătura cu autorităţile competente. În cazul în care este reclamat un viol, aşa cum s-a întâmplat în cazul Alexandrei, operatorul trebuie să anunţe atât Poliţia, cât şi Ambulanţa.

Prezenţa unui echipaj de ambulanţă ar fi fost crucială în cazul percheziţiei de la locuinţa criminalului. Potrivit surselor, medicii şi asistenţii de pe ambulanţă au dreptul să pătrundă într-o locuinţă sub pretextul că trebuie să salveze o viaţă. De altfel, aceasta este o tehnică folosită uneori de forţele de ordine pentru a soluţiona cazuri urgente fără mandat de percheziţie.

Astfel, dacă ambulanţa ar fi fost prezentă la casa criminalului, forţele de ordine nu ar mai fi fost obligate să aştepte mandatul dat de judecător şi nici ordinul dat de procuror pentru punerea în aplicare a mandatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.