Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galați: Zece localități fără energie electrică de aproape o săptămână

curent electric

Un număr de zece localităţi din judeţul Galaţi, dintre cele 88 raportate sâmbătă, sunt în continuare, parţial sau total, fără curent electric, ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme din perioada 19 - 21 aprilie, se arată într-un comunicat de presă transmis joi de Societatea de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord, citat de agerpres.ro

Potrivit sursei citate, localităţile cu cel mai mare număr de consumatori afectaţi sunt oraşul Târgu Bujor şi comunele Corod, Brăhăşesti, Barcea, Fundeni, Folteşti şi Frumuşiţa.

Olguța Vasilescu, decizie majoră pentru mediul privat: Creșterea va fi de aproximativ 17%

"În judeţul Galaţi s-au depus eforturi deosebite, s-a lucrat inclusiv pe timpul nopţii, la lumina reflectoarelor. Sucursala Galaţi are în acest moment pe teren peste 300 de specialişti, organizaţi în 68 de echipe, care acţionează pentru remedierea defecţiunilor apărute. În reţeaua de medie tensiune s-au izolat porţiunile avariate (cu stâlpi rupţi) care nu afectează consumatorii, iar lucrările de remediere la instalaţii se vor desfăşura în continuare, până la aducerea reţelei la schema normală de funcţionare. Din totalul de 118 linii defecte la începutul perioadei de avarie, au rămas doar 4 linii de medie tensiune care afectează alimentarea abonaţilor. Intervenţia la acestea este condiţionată de accesul dificil din cauza terenului inundat, la care se adaugă dificultăţi legate de acordul proprietarilor", se menţionează în comunicatul SDEE Muntenia Nord. 

Conform Prefecturii Galaţi, în urma fenomenelor meteorologice extreme din perioada 19-21 aprilie, 88 de localităţi au rămas fără curent electric, peste 200 de stâlpi au fost distruşi, iar 40 de linii de medie tensiune şi 200 de staţii de medie tensiune au fost afectate grav.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.