Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gambia: Yahya Jammeh declară la postul naţional de televiziune că părăseşte puterea/ VIDEO

presedinte Gambia

Yahya Jammeh a anunţat sâmbătă la televiziunea de stat din Gambia că va părăsi puterea, după discuţii de ultimă oră cu mediatorii internaţionali şi sub ameninţarea unei intervenţii militare vest-africane, transmite AFP preluat de agerpres.

"Am decis astăzi (vineri) să părăsesc conducerea acestei mari naţiuni, cu o infinită gratitudine faţă de toţi gambienii", a declarat Yahya Jammeh. 

La conducerea Gambiei din 1994, Yahya Jammeh a refuzat să îi cedeze puterea lui Adama Barrow în pofida înfrângerii sale la prezidenţialele de la 1 decembrie al căror rezultat îl contestă. 

Yahya Jammeh a declarat că plecarea sa, după săptămâni de criză, ţine numai de decizia sa, în pofida unei foarte puternice presiuni exercitate de liderii din Africa de Vest pentru a se retrage şi în ciuda unei operaţiuni militare vest-africane pe teritoriul Gambiei, operaţiune în prezent suspendată în aşteptarea rezultatelor medierii în curs. 

Această mediere a ultimei şanse a fost dusă la Banjul de preşedintele Guineei, Alpha Condé, şi Mauritaniei, Mohamed Ould Abdel Aziz. 

"Decizia mea de astăzi nu a fost dictată de orice altceva decât interesul suprem al poporului gambian şi al scumpei noastre ţări", a dat asigurări Yahya Jammeh la televiziune. 

O sursă mauritaniană apropiată dosarului a informat vineri seară AFP că lucrurile erau "aproape reglate". "Jammeh a acceptat să părăsească puterea. Negocierile privesc locul exilului său şi condiţiile care trebuie să însoţească acest exil", a declarat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.