Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda Civilă a Spaniei, percheziții masive în oraşul Girona, fieful liderului separatist catalan Carles Puigdemont

The Independent
politie spania

Garda Civilă a Spaniei a întreprins marţi dimineaţa percheziţii în oraşul Girona, fieful liderului separatist catalan Carles Puigdemont, în cadrul unei anchete privind atribuirea presupus frauduloasă a unui contract pentru furnizarea apei potabile, au anunţat autorităţile, informează AFP, scrie agerpres.ro

'Garda Civilă efectuează în această dimineaţă 15 percheziţii în cadrul operaţiunii Aquarium, ordonată de judecătorul de instrucţie din Girona', la circa 100 de kilometri la nord de Barcelona, precizează Garda Civilă într-un comunicat. 

Textul precizează că aceste percheziţii sunt legate de o anchetă asupra unor 'activităţi presupus ilegale ce ar putea implica delicte de fraudă şi abuz de încredere, în marja atribuirii unui contract de furnizare a apei'. 

Operaţiunea vizează 'activităţile companiei de furnizare a apei din Girona, Salt şi Sarria' (Agissa), menţionează Garda Civilă. 

Percheziţiile intervin în condiţiile în care tensiunile dintre guvernul conservator al lui Mariano Rajoy şi executivul separatist catalan au ajuns la un punct culminant, acesta din urmă fiind decis să organizeze un referendum pentru autodeterminare, la 1 octombrie, în pofida interdicţiei din partea Curţii Constituţionale. În cazul în care tabăra pro-independenţă va câştiga, executivul catalan asigură că va separa regiunea de Spania. 

Regiunea cu 7,5 milioane de locuitori este divizată în mod aproape egal între susţinători şi opozanţi ai independenţei. Separatiştii sunt majoritari în parlamentul catalan din 2015, însă societatea catalană este profund divizată, conform ultimelor sondaje. La alegerile regionale din septembrie 2015, cele două liste separatiste au obţinut 47,8% dintre voturile exprimate, faţă de 51,7% pentru unionişti. 

Ancheta privind activităţile acestei întreprinderi în Girona se afla marţi pe prima pagină a cotidianului conservator La Razon, care o prezenta ca fiind stânjenitoare pentru Carles Puigdemont, asigurând că ea vizează perioada în care acesta a fost primarul oraşului, fieful său politic, între 2011 şi 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.