Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Coastă italiană anunţă că a salvat 6500 de imigranţi

migrantiReutes

Garda de Coastă italiană a anunţat luni seară că a coordonat salvarea a circa 6.500 de imigranţi în largul Libiei, una dintre cele mai încărcate zile din ultimii ani în Marea Mediterană, relatează AFP. Duminică, peste 1.100 de imigranţi au fost salvaţi în aceeaşi zonă, conform unui bilanţ al Gardei de Coastă, care coordonează de la Roma toate operaţiunile de salvare la nord de apele teritoriale libiene.

În schimb, luna august a fost uşor mai calmă decât în anii precedenţi. Numărul total al sosirilor în Italia, evaluat înainte de operaţiunile de salvare din ultimele zile la circa 105.000 de către Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), rămâne sub cel din anii precedenţi. Marea majoritate a imigranţilor sunt originari din Africa Subsahariană. "Centrul operaţional a coordonat 40 de operaţiuni de salvare" în largul Libiei, iar navele Gardei de Coastă şi ale Marinei italiene, ale operaţiunii europene anti-traficaţi Sophia, ale agenţiei europene Frontex şi ale organizaţiilor umanitare "au salvat 6.500 de imigranţi", a anunţat luni seară Garda de Coastă pe contul său de Twitter. "Am fost extrem de ocupaţi astăzi", a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă italiene, care a refuzat totuşi să vorbească despre un record.

Plecările din Libia ale imigranţilor se fac în continuare în valuri succesive, cu o concentrare a operaţiunilor atunci când marea este calmă şi când vântul dinspre sud împinge ambarcaţiunile improvizate spre apele internaţionale. Conform UNHCR, cel puţin 3.100 de imigranţi au murit sau au dispărut în Marea Mediterană în acest an încercând să ajungă în Europa, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.