Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu: Amendă de 27.500 de lei pentru administratorul depozitului de la Vidra

groapa gunoi iridex

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu (GNM) au aplicat, la sfârșitul lunii martie, o sancțiune contravențională în valoare de 27.500 de lei administratorului depozitului de deșeuri nepericuloase situat în comuna Vidra (Ilfov), unul dintre motive fiind neplata taxei de eliminare finală a gunoiului către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), se arată într-un comunicat de presă al instituției, transmis marți AGERPRES.

În urma controlului efectuat în perioada 27-28 martie, s-a constatat că, în cursul anului 2017, administratorul depozitului de deșeuri a recepționat o cantitate de 63.000 tone de deșeuri, dintre care 54.000 de tone au fost depozitate temporar în zona rampei de transfer, în baza unui Contract de păstrare temporară de deșeuri, valabil până la data de 31 mai 2017.

Prin acest contract încheiat cu o societate de salubritate, operatorul depozitului de deșeuri a încercat să evite plata taxei de eliminare finală a deșeurilor, către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), susține Garda de Mediu.

'Acest fapt contravine procedurilor legale și Autorizației Integrate de Mediu, fiind unul din motivele pentru care administratorul depozitului a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 27.500 lei. Totodată, în urma controlului, comisarii GNM au impus societății următoarele măsuri: interzicerea depozitării/stocării temporare sau a păstrării temporare a oricăror categorii de deșeuri în afara corpului depozitului și/sau a zonelor autorizate în acest scop și transferarea, în cel mai scurt timp posibil, către zona activă de depozitare (celula nr. 5) a întregii cantități de deșeuri identificată ca fiind încredințată spre depozitare temporară', notează sursa citată.

GNM atrage atenția că operatorii economici care uzează de această practică ilegală, va fi sancționată contravențional cu amendă, respectiv cu recuperarea taxelor datorate AFM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.