Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GCHQ respinge acuzaţiile de spionaj împotriva lui Donald Trump: 'Sunt complet RIDICOLE' - VIDEO

Agenţia britanică de supraveghere GCHQ a respins vineri ca 'ridicole' afirmaţiile făcute la un post de televiziune american potrivit cărora l-ar fi ajutat pe fostul preşedinte american Barack Obama să intercepteze comunicaţiile lui Donald Trump după alegerile din noiembrie 2016, transmite Reuters, conform agerpres.

Într-una din rarele sale reacţii publice, GCHQ a calificat acuzaţia formulată marţi de analistul postului Fox News Andrew Napolitano drept 'complet ridicolă'.

Reporterul britanic, care INVENTASE traficanţi de arme în România, şi-a văzut moartea cu ochii

'Recentele alegaţii ale comentatorului media Andrew Napolitano despre faptul că GCHQ i s-a cerut să întreprindă o operaţiune de interceptare împotriva preşedintelui ales din acel moment sunt prostii', a declarat un purtător de cuvânt al serviciului. 'Sunt complet ridicole şi ar trebui ignorate', a adăugat el.

Potrivit unei ştiri anterioare difuzate de Reuters, un oficial britanic rămas sub protecţia anonimatului a negat cu fermitate că GCHQ l-ar fi interceptat vreodată pe Trump.

Donald Trump, care a fost învestit preşedinte pe 20 ianuarie, a scris pe Twitter la începutul lunii că predecesorul său democrat i-a plasat sub supraveghere comunicaţiile spre finalul campaniei prezidenţiale. El nu a oferit nicio dovadă în sprijinul acuzaţiei, pe care un purtător de cuvânt al lui Obama a descris-o ca 'pur şi simplu falsă'.

Suma COLOSALĂ pe care Biserica Anglicană a plătit-o 'să închidă gura' minorilor abuzati SEXUAL

În timpul emisiunii 'Fox & Friends', Napolitano, comentator politic şi fost judecător în New Jersey, a afirmat că Obama a obţinut transcrieri ale conversaţiilor lui Trump nu de la agenţii americane, ci de la Centrul de Comunicaţii al Guvernului britanic (GCHQ), echivalentul Agenţiei pentru Securitate Naţională (NSA) a SUA, care monitorizează comunicaţiile electronice externe.

Joi, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, a citat comentariile lui Napolitano despre GCHQ.

GCHQ este una din cele trei servicii secrete britanice, alături de MI6 - spionajul extern - şi MI5, contrainformaţiile interne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.