Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba s-a întâlnit cu negociatorul-şef pentru ieşirea Marii Britanii din UE

george ciamba

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale şi Strategice în Spaţiul Euroatlantic, George Ciamba, a avut joi o întrevedere cu Michel Barnier, negociatorul şef al Comisiei Europene responsabil cu pregătirea şi desfăşurarea negocierilor pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, în cadrul vizitei oficialului european la Bucureşti, informează un comunicat al MAE transmis Agerpres.

În cadrul discuţiilor, negociatorul şef al Comisiei Europene a abordat aspecte referitoare la etapele care vor fi parcurse în contextul procesului Brexit, precum şi principiile care vor sta la baza viitoarei relaţii Marea Britanie - UE. A evidenţiat importanţa menţinerii unităţii UE27 atât în perioada premergătoare invocării articolului 50 de către partea britanică, cât şi în etapa de derulare a întregului proces de negociere.

La rândul său, secretarul de stat George Ciamba a reiterat sprijinul României pentru o poziţie unitară şi coezivă a UE27, menţionând ataşamentul pro-european şi susţinerea României pentru prezervarea şi consolidarea proiectului european, potrivit sursei citate. Totodată, a evidenţiat că unul dintre obiectivele majore ale României va fi limitarea impactului procesului Brexit asupra cetăţenilor români care muncesc şi au rezidenţa în Marea Britanie.

George Ciamba a reiterat interesul României de continuare a politicilor de convergenţă, cu valoare adăugată la nivelul întregii Uniuni, din perspectiva funcţionalităţii depline a pieţei interne. A exprimat, de asemenea, interesul deosebit al României pentru un viitor acord echilibrat, precum şi pentru continuarea cooperării cu Marea Britanie în domeniul securităţii şi apărării, cu atât mai relevant în actualul context geopolitic.

Secretarul de stat George Ciamba s-a pronunţat, totodată, în favoarea menţinerii cu prioritate, pe agenda europeană, a măsurilor în favoarea creşterii economice, investiţiilor şi competitivităţii, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni. Ambele părţi au subliniat importanţa unui proces cât mai transparent, cu informarea opiniei publice asupra principiilor de negociere şi a derulării procesului, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.