Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior 'dă cărţile pe faţă': Care este relaţia dintre România şi Statele Unite

George Maior

Ambasadorul României în SUA George Maior a declarat că relaţiile dintre Statele Unite ale Americii (SUA) şi România sunt la cel mai înalt nivel de realizare a parteneriatului strategic din istoria acestor relaţii bilaterale. "Foarte sintetic, cred că sunt la cel mai înalt nivel de comunicare şi de realizare a parteneriatului strategic cu SUA din istoria acestor relaţii bilaterale. Şi spun acest lucru nu doar din perspectiva vizitei prezidenţiale, care a fost, fără să folosim termeni mari, o vizită istorică, ci din perspectiva comunicării noastre pe toate palierele parteneriatului: apărare, securitate, zona economică, zona diplomatică, bineînţeles, şi chiar zona culturală", a declarat Maior într-un interviu la TVR 1.

Citeşte şi: Dezvăluiri incendiare dintr-un dosar de spionaj: Un preşedinte, IMPLICAT în cazul Laurei Codruţa Kovesi (presă)

Totodată, ambasadorul României în SUA a punctat că România doreşte o "adâncire" a cooperării cu Statele Unite ale Americii pe probleme de apărare, în context precizând că, în data de 19 septembrie, ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu se va întâlni cu secretarul american al Apărării, James Mattis. "Este perfectată deja întâlnirea cu secretarul apărării Mattis pe 19 septembrie. O întâlnire foarte importantă, cred că nu a mai avut loc o întâlnire între cei doi miniştri ai apărării de vreo 4 ani. Acum este un punct de inflexiune, în sensul în care noi dorim să adâncim cooperarea pe zona apărării cu SUA, în sensul în care să avansăm spre o postură România de descurajare inteligentă în această regiune volatilă din punctul de vedere al securităţii. (...) Crimeea este la mai puţin de 300 km de graniţele noastre. În Crimeea are loc un proces foarte serios de militarizare. Noi trebuie la rândul nostru să răspundem inteligent pentru a arăta că România, deşi doreşte dialog, trebuie să opereze în echilibrarea acestei situaţii la Marea Neagră, inclusiv din postura aceasta a apărării. Şi cred că acesta este mesajul strategic cu care va veni ministrul apărării - întărirea pe toate planurile a cooperării militare cu principalul nostru aliat în domeniul securităţii - SUA", a mai afirmat Maior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.