Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior îi răspunde senatorului SUA care a jignit România: 'A comis o eroare'

george maior

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a estimat sâmbătă că probabil senatorul american John McCain ''a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esenţa unei declaraţii oficiale sprijinite de senatorul John McCain şi adoptate în unanimitate de Senatul SUA'', diplomatul român făcând referire la afirmaţiile senatorului american apărute într-un articol publicat vineri de cotidianul The New York Times.

''Domnul senator John McCain este cunoscut drept un prieten constant al României, domnia sa fiind chiar unul dintre semnatarii Rezoluţiei Senatului SUA privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Statele Unite ale Americii. Acest document subliniază 'rolul semnificativ al României, în ultimii 25 de ani, dar mai ales în contextul regional actual, în direcţia promovării stabilităţii, securităţii şi respectării principiilor democratice în Europa Centrală şi de Est, Balcanii de Vest şi regiunea Mării Negre'. În aceste condiţii, probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esenţa unei declaraţii oficiale sprijinite de senatorul John McCain şi adoptate în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care ţara noastră este apreciată tocmai pentru contribuţia majoră la promovarea şi respectarea principiilor democratice în regiune'', a precizat ambasadorul George Maior.

Citește și: O profesoară a fost ruptă în bătaie, în curtea școlii, în fața elevilor, de iubitul gelos, profesor și el / VIDEO

Într-un articol publicat vineri de The New York Times referitor la situaţia politică mai amplă din SUA şi intitulat ''Donald Trump ar putea ameninţa statul de drept, susţin experţii'', jurnalistul Adam Liptak prezintă mai multe opinii pro şi contra eventualei alegeri a lui Trump în funcţia de preşedinte al SUA, la scrutinul din noiembrie acest an .

Printre alţii, senatorul republican american John McCain afirmă că nu crede că SUA ar fi în pericol dacă Donald Trump ar deveni preşedinte al ţării sale. ''Încă sunt de părere că avem instituţiile guvernamentale care ar limita pe cineva care încearcă să-şi depăşească obligaţiile sale constituţionale. Avem un Congres. Avem Curtea Supremă. Nu suntem România'', a spus McCain. ''Instituţiile noastre, inclusiv presa, încă sunt suficient de solide pentru a împiedica'' acţiuni neconstituţionale, a adăugat el, scrie agerpres.ro.

Citește și: S-a descoperit ce se întâmplă în creierul celui care crede în Dumnezeu

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.