Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, mesaj pentru românii din Portland: Să menţină o strânsă legătură cu ţara şi să sprijine parteneriatul româno-american

George Maior

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, efectuează în perioada 7-10 noiembrie 2017, o vizită în statele Oregon şi Washington, cuprinzând întâlniri la nivel economic dedicate atragerii de investiţii americane în România, la nivelul administraţiei locale, a mediului academic şi universitar, dar şi cu reprezentanţi ai comunităţii româno-americane, informează ambasada României la Washington.

În contextul vizitei, ambasadorul George Cristian Maior a avut o întrevedere cu specialişti în domeniul IT de origine româna din cadrul companiei Intel, la unul dintre sediile producătorului american de componente IT din Portland, Oregon. Ambasadorul român a apreciat prezenţa Intel în România, la Galaţi şi Timişoara, ca fiind importantă din punct de vedere al volumului activităţii desfăşurate, menţionând totodată oportunităţile de investiţii în domeniul IT care există în ţara noastră.

Ambasadorul George Cristian Maior i-a încurajat pe specialiştii români să menţină o strânsă legătură cu ţara şi să sprijine parteneriatul României cu SUA prin implicarea activă în viaţa comunităţilor din care fac parte, putând astfel contribui la îndeplinirea unor obiective comune importante, inclusiv accederea în programul Visa Waiver.

De asemenea, şeful misiunii diplomatice a României la Washington DC s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româno-americane din Portland şi împrejurimi şi cu conducerea asociaţiei Romanian - American Society, organizatorul reuniunii, având o întrevedere şi cu primarul oraşului Portland, Ted Wheeler. Pe parcursul discuţiei, ambasadorul român a accentuat faptul ca în zona metropolitană Portland există o comunitate româno-americană activă, care include mulţi specialişti IT, antreprenori şi cercetători, arătând că această comunitate, care menţine legături puternice cu România, constituie o bază solidă pentru dezvoltarea de proiecte bilaterale în beneficiul ambelor ţări. A încurajat participarea companiilor din zona Portland în proiecte comerciale şi de investiţii în România, precum şi lansarea unor misiuni economice la nivelul statului american.

O iniţiativa de interes comun o reprezintă demersul de înfrăţire a oraşelor Portland şi Iaşi, în cadrul programului Sister Cities. La rândul sau, primarul Ted Wheeler şi-a exprimat aprecierea deosebită pentru contribuţia comunităţii româno-americane la viaţa economică şi socială a regiunii, precum şi deschiderea totală către proiecte comune de cooperare.

George Cristian Maior a susţinut şi o prelegere la Portland State University pe tema cooperării strategice între România şi SUA pe flancul estic al NATO, reliefând faptul că România poate fi considerată, în mod obiectiv, cel mai solid aliat al SUA din regiune, atât din punct de vedere al excelentei relaţii bilaterale, cât şi în ceea ce priveşte capabilităţile proprii, stabilitatea politică internă şi anvergura economică.

Ambasadorul român a subliniat că, în contextul actualelor provocări de securitate din zona extinsă a Mării Negre, întărirea capacităţii de apărare şi descurajare a Alianţei Nord-Atlantice este o necesitate vitală, iar elementul central al acestui efort îl reprezintă intensificarea prezenţei americane în regiune. La rândul său, România îşi asumă în mod concret responsabilităţile unui aliat de încredere, prin dezvoltarea şi extinderea propriilor capabilităţi naţionale. În acelaşi timp, ţara noastră continuă să promoveze, în cadrul UE, consolidarea relaţiei transatlantice şi asigurarea deplinei compatibilităţi cu NATO în domeniul securităţii şi apărării, conform Agerpres.

George Cristian Maior a arătat că, deşi un dialog constructiv şi pragmatic cu Rusia este în interesul tuturor părţilor, acest lucru nu poate fi realizat decât în condiţii de reală deschidere, egalitate şi deplină respectare a normelor şi principiilor dreptului internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.