Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior: România este implicată în procesele de reconstrucţie ale UE, dar şi un partener strategic al SUA

maior

'România este o ţară în ascensiune, cu cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, o ţară implicată în procesele de reconstrucţie ale UE, dar şi un partener strategic al SUA care îşi ia în serios toate obligaţiile de securitate ce derivă din calitatea de membru al NATO', a declarat ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, la conferinţa 'Geopolitical Futures: Rising and Falling Powers. Separating Signal from Noise', organizată miercuri la Yale Club din New York, informează ambasada României la Washington.

Ambasadorul României a vorbit în cadrul panelului Power Shifts in Europe, moderat de George Friedman, preşedintele şi fondatorul Geopolitical Futures. George Friedman a apreciat rolul semnificativ pe care România, alături de Polonia şi alte state din regiune îl pot avea pentru securitatea şi prosperitatea zonei, evidenţiind evoluţia pozitivă a ţărilor din Europa Centrală şi de Est caracterizate ca formând o zona de emergenţă a oportunităţilor alcătuită din puteri în ascensiune.

Ambasadorul României a prezentat tendinţele economice pozitive din ţara noastră, bazate pe o creştere economică solidă, forţă de muncă înalt calificată, infrastructură digitală complexă, generatoare de oportunităţi investiţionale semnificative în domenii de importanţă majoră precum energia sau tehnologia informaţiei. George Maior a evidenţiat şi rolul central pe care îl va juca ţara noastră în procesul de reformă a blocului comunitar, România asumându-şi 'un rol consistent în consolidarea Uniunii Europene' şi a subliniat totodată importanţa relaţiei transatlantice şi a parteneriatului strategic cu Statele Unite în asigurarea stabilităţii şi securităţii regionale pe fondul riscurilor şi ameninţărilor de pe flancul estic al NATO, precum şi eforturile României de creştere a resurselor alocate apărării la 2% din PIB în 2017, concomitent cu derularea de programe de achiziţii militare substanţiale, conform Agerpres.

Diplomatul român a mai punctat faptul că Alianţa Nord-Atlantică se bazează pe solidaritatea generată de articolul 5 din Tratatul de la Washington, evidenţiind importanţa demersurilor de implementare a deciziilor Summit-ului NATO de la Varşovia privind consolidarea posturii de apărare şi descurajare pe flancul estic al alianţei, precum şi asigurarea întregului areal de la Marea Baltică la Marea Neagră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.