Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior: Sunt încrezător că parteneriatul strategic cu SUA se va dezvolta şi aprofunda

George Maior

George Maior, ambasadorul României la Washington, a spus într-un interviu acordat TVR că, în lumina contactelor pe care le-a avut până acum, atât cu membri ai Congresului, conducerea Congresului şi Partidul Republican, cât şi cu membri ai echipei noului preşedinte Donald Trump, este încrezător că, pe toate dimensiunile, parteneriatul strategic al României cu SUA se va dezvolta şi aprofunda, potrivit agerpres.

"În planul relaţiilor economice, cred că sunt destule oportunităţi, mai ales în domeniul energiei, aspect accentuat puternic de toţi interlocutorii mei. Să nu uităm că Exxon operează în Marea Neagră deja, iar secretarul de stat (Rex Tillerson - n.r.) provine din această uriaşă companie", a adăugat diplomatul român. "Avem atuuri serioase în a prezenta noii administraţii americane elementele noastre de contribuţie la securitatea regională, la stabilitatea regională şi chiar mai amplă", a spus el. 

Maior a mai declarat că a avut o discuţie într-un cadru informal cu noul consilier pentru securitate al preşedintelui Donald Trump, generalul Michael T. Flynn, care cunoaşte bine România şi care a promis că va vizita regiunea şi România foarte curând. 

"Este o primă luare de contact la nivel strategic, care prefigurează felul în care se va desfăşura acest dialog strategic cu SUA. Am discutat şi cu ministrul de Externe Theodor Meleşcanu despre anumite proiecte de vizite pe care intenţionăm să le facem aici pentru a lua contact cu membrii cabinetului, în special în domeniul comerţului, economiei şi apărării. Dar şi în primul rând un dialog între preşedintele Klaus Iohannis şi domnul Trump," a mai spus ambasadorul român. 

El a mai declarat că în privinţa serviciilor de informaţii, România este pe locul trei sau patru în ceea ce priveşte cooperarea cu SUA la nivel internaţional. "Este o evaluare a agenţiilor americane, nu este evaluarea noastră", a evidenţiat Maior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.