Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Soros îl sfidează pe Viktor Orban: Decizia care îl va înfuria pe premierul Ungariei

wsj.com
george soros

"Fundaţia pentru o Societate Deschisă" a miliardarului George Soros va continua să lucreze cu şi să finanţeze ONG-urile din Ungaria în pofida poziţiei guvernului de la Budapesta care a afirmat că orice organizaţie a societăţii civile care primeşte finanţare de la Soros ar trebui "alungată" din Ungaria, a declarat miercuri Christopher Stone, preşedintele Fundaţiei, relatează Reuters. 

"Fundaţia pentru o Societate Deschisă va continua să activeze în Ungaria în pofida opoziţiei guvernului faţă de misiunea noastră pentru o societate mai corectă, mai responsabilă", a declarat Christopher Stone, preşedintele Fundaţiei, într-un comunicat transmis Reuters.

Percheziții de AMPLOARE în București și patru județe din țară: Acuzații de evaziune fiscală

"În Ungaria şi în întreaga lume suntem mai concentraţi ca oricând să lucrăm cu organizaţii locale pentru a consolida practica democratică, drepturile şi justiţia", a mai spus el. 

Szilard Nemeth, vicepreşedinte al partidului de guvernământ Fidesz, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, conform site-ului televiziunii HirTV, că Soros "dirijează marele capital global şi corectitudinea politică spre Ungaria" şi că ONG-urile pe care le-a finanţat el s-au amestecat în politică.

"Aceste organizaţii trebuie împinse înapoi cu toate instrumentele disponibile. Şi cred că trebuie alungate, iar acum, odată cu alegerea noului preşedinte (al SUA, Donald Trump - n.r.), condiţiile internaţionale sunt potrivite pentru acest lucru", a afirmat Nemeth, conform unei înregistrări video postate pe site-ul HirTV. 

Premierul ungar Viktor Orban a fost criticat în ţară şi în străinătate pentru campania sa împotriva organizaţiilor nonguvernamentale, care a început în 2014, a implicat zeci de ONG-uri şi a durat mai mult de un an, aminteşte Reuters. 

Orban a spus că organizaţii ale societăţi civile primesc fonduri străine pentru a "coordona fluxurile de refugiaţi şi pentru a impulsiona imigraţia". 

"Fundaţia pentru o Societate Deschisă" este activă în Ungaria de peste trei decenii. Soros a finanţat burse în străinătate pentru câţiva politicieni Fidesz, inclusiv pentru Orban, în momentul prăbuşirii comunismului în Ungaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.