Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Soros, MILIOANE de dolari cheltuiţi pentru LOBBY în Congresul American. Ce LEGI a vizat afaceristul

soros

Miliardarul George Soros și-a întențit eforturile financiare pentru activitățile de lobby în acest an. În prima jumătate a anului 2017 doar unul dintre ONG-urile miliardarului de origine maghiară a cheltuit o sumă egală cu cea consumată de tot grupul său în tot anul 2016. Finanțatorul democraților din SUA a crescut cheltuielile pentru lobby pe o serie de probleme externe, inclusiv pe eforturile de a se opune legilor promovate de Ungaria, care sunt descrise ca fiind un atac direct la ONG-urile finanțate de el în țara vecină, scrie Evenimentul Zilei.

Centrul de Politici pentru o Societatea Deschisă, o organizație nonprofit, care se concentrează asupra eforturilor de legislație și care este o entitate separată de grantul acordat de Soros Fundației pentru o Societate Deschisă, a cheltuit aproape la fel de mult în activitatea de lobby în prima jumătate a anului 2017, așa cum a făcut grupul în totalitate Din 2016. Centrul de Politici al Societății Deschise a raportat că a cheltuit 4,6 milioane de dolari în primul semestru din acest an, în conformitate cu rapoartele contabile depuse la Camera Reprezentanților și Senatul din SUA. Grupul are reprezentanți  de lobby-ului în Senatul SUA, Camera Reprezentanților, Consiliul Național de Securitate, Departamentul Apărării și Departamentul de Stat.

Soros a extins drastic eforturile sale de lobby  în ultimii, inclusiv pe problemele care au fost văzute ca un atac direct împotriva miliardarului de origine maghiară.

Grupul lui Soros a făcut lobby pentru trei legi. Din aprilie până în iunie, grupul a făcut lobby pentru 17 aspecte diferite, printre care și proiectul Legii privind organizațiile finanțate din străinătate din Ungaria (LexNGo). Parlamentul Ungariei a aprobat legea care vizează organizațiile finanțate din străinătate în iunie, despre care ungurii au afirmat că "pot amenința interesele politice și economice ale țării și interferează cu funcționarea instituțiilor sale", potrivit textului legii.

De asemenea, reprezentanții grupurilor de interese au abordat aspecte precum Legea privind restricționarea utilizării armelor nucleare din 2017 și Legea privind apărărea națională în domeniul fiscal pentru anul 2018 în SUA, printre altele.

Activitățile de lobby ale lui Soros au crescut în mod constant  în ultimii ani. Centrul de Politici pentru o Societate Deschisă a raportat că a cheltuit 19,120.000 de dolari pentru lobby în Congresul SUA și agențiile guvernamentale între 2002 și 2012, ceea ce înseamnă 1,9 milioane de dolari pe an.

Suma pe care Soros a cheltuit-o pentru lobby a crescut până la 11 milioane de dolari în 2013, o creștere drastică față de cei 3,4 milioane de dolari pe care grupul le-a cheltuit în 2012. Centrul și-a crescut cheltuielile de lobby până la 12,4 milioane de dolari în 2014. În 2015, grupul a cheltuit 8,5 milioane de dolari. Suma cheltuită pentru interese speciale sa diminuat la 5,6 milioane USD în 2016. Acum, cheltuielile de lobby ale grupului sunt din nou în creștere. Centrul are în plan să cheltuiască 9,2 milioane de dolari în acest an.

Suma pe care grupul a cheltuit-o în ultimii patru ani și jumătate în eforturile sale de lobby (41,6 milioane de dolari) este mai mult decât dublă față de suma pe care au cheltuit-o în perioada de zece ani din 2002 până în 2012 (19,1 milioane de dolari).

Citeşte şi: Abdullah Ataş, mărturii ÎN PREMIERĂ. Primele declaraţii ale turcului despre noaptea în care A UCIS un poliţist / VIDEO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.