Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a cheltuit pentru refugiaţi circa 20 de miliarde de euro

rfi.fr
Melilla, migranti

Statul german a plătit anul trecut landurilor şi administraţiilor locale circa nouă miliarde de euro pentru suportarea cheltuielilor legate de primirea refugiaţilor, relevă un raport al guvernului federal de la Berlin, publicat miercuri de cotidianul Rheinische Post şi citat de agenţia EFE.

Conform documentului, de când a început afluxul migrator masiv Germania a cheltuit în total pentru refugiaţi circa 20 de miliarde de euro. Se estimează că numai cheltuielile ocazionate de primirea refugiaţilor aflaţi în aşteptarea soluţionării cererilor de azil au fost de circa 5,5 miliarde de euro. Construcţia de noi tabere şi renovarea celor deja existente au costat aproximativ 400 de milioane de euro, în timp ce cheltuielile pentru găzduirea şi întreţinerea minorilor neînsoţiţi se ridică la circa 350 de milioane de euro.

De la începutul anului 2015 şi până în prezent în Germania au ajuns circa 1,3 milioane de migranţi extracomunitari, veniţi mai ales din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. Cel mai mare flux a fost în anul 2015, când Germania a primit circa 900.000 de solicitanţi de azil, numărul lor scăzând de la începutul anului 2016 odată cu închiderea rutei balcanice, anunţă Agerpres. Între timp, guvernul german a adoptat şi o serie de măsuri menite să grăbească repatrierea migranţilor a căror cerere de azil este refuzată, precum şi expulzarea celor care comit delicte grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.