Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania AMENINȚĂ Londra: Ce se va întâmpla le negocieri

facebook
brexit

Marea Britanie rămâne un partener pentru Uniunea Europeană şi NATO, în pofida declanşării Brexit-ului, a estimat miercuri guvernul german, care a atenţionat în acelaşi timp că negocierile nu vor fi uşoare, informează AFP.

'Nu trebuie să uităm că Marea Britanie rămâne un partener în NATO şi în Europa. Va trebui în continuare să depăşim provocările împreună', a subliniat purtătoarea de cuvânt a guvernului german, Ulrike Demmer, în timpul unui briefing după ce Marea Britanie i-a predat preşedintelui Consiliului European scrisoarea de notificare privind declanşarea Brexit-ului, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a rămas GRAVIDĂ cu elevul său și a primit 10 ani de închisoare FOTO

Purtătoarea de cuvânt a amintit că negocierile se vor încheia în cel mult doi ani şi că este necesar ca cele 27 de state rămase în UE să-şi stabilească poziţia comună în această chestiune. 'Prin mesajul britanic vom avea mai multă claritate în ceea ce priveşte modul în care partea britanică îşi reprezintă drumul şi pe această bază cele 27 alte state membre şi instituţiile europene îşi vor defini interesele şi obiectivele', a declarat ea.

De asemenea, Demmer a dat asigurări că executivul german 'este bine pregătit pentru acest proces (Brexit - n.r.) şi va fi capabil să ia o poziţie în toate chestiunile care vor apărea', potrivit DPA.

Citește și: STUDIU Creierul crește dacă mâncăm fructe

La rândul său, ministrul de externe german a subliniat că negocierile se anunţă dificile şi că cel mai important este să se asigure coeziunea 'Celor 27'. 'În mod cert, negocierile nu vor fi uşoare', a declarat Sigmar Gabriel, exprimându-şi totodată dorinţa de a 'rămâne prieteni' cu Londra.

'Pentru Germania, linia directoare clară pentru negocieri este ca Europa celor 27 să-şi strângă rândurile şi nu doar să ne menţinem eforturile pentru unificarea europeană, ci să şi continuăm să o dezvoltăm şi să ne înarmăm pentru viitoare furtuni', a adăugat Gabriel.

Citește și: DISPERAȚI după bani? Samsung vinde telefoane Galaxy Note 7 recondiționate

Purtătorul său de cuvânt, Martin Schoefer, a subliniat că actualul 'calendar (al Brexit-ului) este foarte strâns' şi chiar s-a întrebat dacă Londra realizează amploarea sarcinii care se anunţă, informează AFP.

'Incertitudinea este otravă pentru oameni: pentru cetăţenii UE, pentru germanii care trăiesc în Marea Britanie (...) şi pentru britanicii care locuiesc în UE. Şi mai mult, ea este otravă pentru relaţiile comerciale şi investiţii. Uneori, ne întrebăm dacă toată lumea la Londra a realizat cu adevărat amploarea consecinţelor, mai ales pentru economia britanică', a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.