Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania ameninţă cu sancţiuni dure statele care refuză repatrierea propriilor cetăţeni

Thomas de Maiziere

Ministrul de interne al Germaniei, Thomas de Maiziere, a pledat luni, în marja reuniunii Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) al Uniunii Europene, pentru înăsprirea regimului de vize pentru oficialii statelor africane şi din alte ţări care refuză repatrierea imigranţilor sosiţi ilegal în Europa, transmit Reuters şi DPA, conform agerpres.

'Dacă un stat nu este dispus să îşi ia înapoi propriii cetăţeni, atunci ar trebui să ia în considerare că politica de vize care permite călătoriile în Europa poate nu va mai fi la fel de generoasă ca până acum nici pentru conducerile acestor ţări', a afirmat ministrul german, într-o declaraţie de presă.

Liderul Hamas acuză Israelul după asasinarea unuia dintre comandanţii săi în Fâşia Gaza

Potrivit DPA, propunerea lui Thomas de Maiziere ar fi fost primită cu o 'mare aprobare' de omologii săi din UE.

'Pentru a stimula disponibilitatea de repatriere a ţărilor de origine, trebuie să punem toate ouăle pe care le avem în coşul de negociere. Şi un astfel de ou este şi politica de vize', a explicat ministrul, citat de DPA.

Potrivit cifrelor Comisiei Europene, numai 40% dintre migranţii fără drept de şedere sunt repatriaţi anual în ţările de origine sau în statul UE prin care au intrat pe teritoriul Uniunii.

Guvernele europene sunt tot mai iritate de refuzul unor state africane sau asiatice de a-şi repatria cetăţenii care nu întrunesc criteriile pentru statutul de refugiat, dar care adeseori îşi distrug documentele de identitate pentru a îngreuna deportarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.