Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania are un favorit pentru alegerile din Republica Moldova

Cancelarul german Angela Merkel a avut astăzi o întâlnire oficială cu candidatul Partidului Popular European (PPEM) la funcția de președinte al Republicii Moldova, Iurie Leancă.

„Am avut astăzi la Berlin o întâlnire cu unul dintre cei mai puternici lideri europeni și o prietenă foarte bună a Moldovei - Cancelarul Germaniei, Angela Merkel. (...) Am vorbit și despre viitor, despre faptul că oamenii din Moldova vor să trăiască mai bine și au nevoie de investiții europene. I-am spus doamnei Merkel că în cursa pentru alegerile prezidențiale voi avea o campanie pozitivă, în care voi prezenta proiecte de dezvoltare a țării care sa ducă la crearea de bunăstare. Doamna Merkel mi-a urat succes în cursa pentru alegerile prezidențiale,” a declarat Leancă, pe pagina oficială de Facebook.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

Alegerile prezidențiale din țara vecină vor avea loc în data de 30 octombrie și prezintă un interes nu doar la nivel local și regional, cât și la nivelul întregii Europe. În acest sens, Moscova își are propriul favorit, Igor Dodon, care luptă pentru aderarea Moldovei la Uniunea Euroasiatică.

Iurie Leancă, fost prim-ministru al Republicii Moldova și cel care a obținut pentru țara sa liberalizarea vizelor și semnarea acordului de Asociere cu UE, candidează la funcția de președinte al Republicii Moldova cu un mesaj puternic pro-occidental.

Întrevederea lui Iurie Leancă cu Angela Merkel este cu atât mai importantă, dacă ne gândim că, în mod normal, acest gen de întâlniri nu se organizează în perioade de campanie. Astfel, semnalul transmis de liderul german prin întâlnirea cu candidatul PPEM pare a fi unul de maximă importanță pentru parcursul viitor al Moldovei.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.