Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GERMANIA Cea mai gravă situație de după al Doilea război mondial. A fost declarată STARE DE URGENȚĂ

refugiati

O regiune germană care confruntă cu un aflux masiv de imigranți a declarat situația de urgență pentru prima dată de la sfârșitul celui de al II-lea Război Mondial, relatează EXPRESS.

Oficialii din Main-Taunus, la vest de Frankfurt, susțin că acțiunea neobișnuită ar face ca autoritățile să se miște mult mai ușor cu valurile uriașe de refugiați care vin dinspre Orientul Mijlociu.
De exemplu, se va permite ca anumite regulamente pentru construcții să fie suspendate.

Într-o declarație, unul din oficiali susține că e pentru prima dată din 1945 când starea de urgență a fost instaurată.

Germania se confruntă cu peste 600.000 de imigranți sosiți de la începutul anului, inclusiv din cauza conflictelor din Siria, Irak și Afganistan.

content-image

Anunțul celor din Main-Taunus vine la doar câteva ore după ce Republica Cehă a anunțat că a pus 650 de soldați în stare de alertă pentru a ajuta poliția să facă față unui nou aflux masiv de migranți.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Petr Medek, a declarat că soldații sunt gata să se alăture forțelor de poliție de la granița cu Austria, în două ore. Anterior, poliția a declarat că au crescut numărul patrulelor la granița austriacă (ofițeri de la 220-720).

Teritoriul ceh până în prezent a fost rareori folosit de zecile de mii de refugiați aflați în drum spre Germania și/sau alte țări din Europa de Vest.

Și prim-ministrul suedez, Stefan Lofven, a arătat că estimările arată că mai mult de 150.000 de solicitanți de azil vor ajunge în țară în acest an. Aproape 9.000 de persoane au solicitat azil în Suedia în ultimele șapte zile și țara se pregătește pentru o situație de criză.

Guvernul a ordonat Agenției de migrație suedeze să ridice corturi pentru a oferi cazare temporară și a însărcinat autoritățile locale cu întocmirea unui inventar al tuturor spațiilor din țară care pot fi utilizate ca adaposturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.