Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania cere UE noi sancţiuni dure împotriva Rusiei

reuters
turbine, siemens

Germania vrea ca Uniunea Europeană (UE) să adauge încă patru persoane şi companii din Rusia pe "lista neagră" a entităţilor supuse sancţiunilor în legătură cu transferul ilegal în Crimeea al unor turbine produse de grupul industrial german Siemens, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Compania germană a afirmat că dispune de dovezi potrivit cărora patru turbine electrice livrate în vara lui 2016 pentru un proiect din peninsula Taman, din sudul Rusiei, au fost modificate local şi mutate ilicit spre Crimeea, în pofida angajamentelor contractuale. Uniunea Europeană a interzis persoanelor fizice şi companiilor europene să furnizeze Crimeii tehnologie în domeniul electricităţii sau să ia măsuri menite să ocolească aceste sancţiuni, în urma anexării de către Rusia a peninsulei ucrainene, în 2014.

Citeşte şi: Moscova mută o piesă importantă în şahul diplomatic cu SUA. Ambasadorul care ŞTIE TOT este retras din funcţie

Potrivit unei înalte surse diplomatice, noile sancţiuni ar putea viza oficiali din Ministerul rus al Energiei şi compania rusă care a transportat turbinele.

O altă sursă a indicat că reprezentanţi din cele 28 de state ale UE ar putea lua în discuţie această problemă miercuri, la Bruxelles. Uniunea Europeană are nevoie de unanimitate pentru a putea impune sancţiuni, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.