Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania deschide astăzi unul dintre ultimele procese intentate foştilor nazişti

salut nazist

Oskar Gröning, supranumit 'contabilul de la Auschwitz', acum în vârsta de 93 de ani, a comparut marti în fata unui tribunal din Luneburg, în nordul Germaniei, împotriva lui fiind formulate cel putin 300.000 de acuzatii de complicitate la crima.

Oskar Gröning este acuzat de colectarea obiectelor valoroase de la evreii care ajungeau în lagarul de exterminare nazist din Polonia ocupata, înainte ca acestia sa fie trimisi la camerele de gazare.

Peste 60 de rude ale victimelor de la Auschwitz au fost admise ca parti civile în proces, care ar putea fi unul dintre ultimele în Germania împotriva cuiva acuzat ca ar fi asistat la crimele sistematice comise de nazisti.

Dupa ce s-a oferit voluntar în fortele de elita Waffen-SS, Gröning a început sa lucreze, la vârsta de 21 de ani, la Auschwitz-Birkenau, cel mai mare lagar de exterminare înfiintat de Germania nazista în timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Peste un milion de oameni au fost ucisi în acest lagar, majoritatea dintre ei fiind evrei.

Îmbracat cu o camasa în dungi si cu o vesta deasupra, purtând ochelari auriti, Oskar Gröning se deplasa cu dificultate, noteaza AFP. El a venit însotit de avocatii sai.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.