Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania e în alertă: Premierul Bavariei lansează un avertisment fără precedent

munchen politie

Terorismul islamic a ajuns în Germania, care nu poate da înapoi în faţa terorii din cauza vreunui sentiment al prudenţei, a declarat marţi prim-ministrul landului Bavaria, Horst Seehofer, după câteva atacuri recente revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), transmite Reuters. "Fiecare atac, fiecare act de terorism, înseamnă prea mult. Terorismul islamist a ajuns în Germania", a afirmat el într-o conferinţă de presă.

Seehofer a mai spus că politicienii germani trebuie să răspundă îngrijorărilor opiniei publice privind securitatea şi imigraţia. În acelaşi timp, ministrul bavarez de interne, Joachim Herrmann, a declarat că situaţia privind securitatea în Germania s-a înrăutăţit. "Statul Islamic poartă un război împotriva stilului nostru de viaţă", a spus el. Anterior, într-o declaraţie pentru cotidianul Suddeutsche Zeitung, Horst Seehofer, care este totodată şi liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), formaţiune membră a coaliţiei guvernamentale de la Berlin, a făcut apel la o înăsprire a politicii privind imigraţia. "Trebuie să ştim cine este în ţară", a subliniat el.

"Printre noi trăiesc mulţi refugiaţi care au o viaţă grea şi trebuie să-i ajutăm. Dar din nefericire printre ei există şi oameni ce reprezintă un potenţial de violenţă teribil. Aceasta nu este o suspiciune generalizată, ci un fapt", a adăugat premierul bavarez în declaraţia pentru Suddeutsche Zeitung, făcută după ce ministrul federal de interne, Thomas de Maiziere, a cerut să nu se amestece refugiaţii şi dezbaterea despre securitate, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.