Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania e plină de TERORIȘTI: Câți jihadiști estimează forțele de securitate

Statul Islamic

Circa 1.600 de potenţiali terorişti jihadişti se află în prezent în Germania, a avertizat miercuri şeful serviciului german de informaţii interne, Hans-Georg Maassen, citat de agenţia EFE.

Responsabilul german a făcut acest anunţ în timpul unui Congres al poliţiilor europene, desfăşurat la Berlin. El a evidenţiat creşterea galopantă a numărului posibililor terorişti, număr care la finele anului trecut era de aproximativ 1.200, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Dintre cei circa 1.600, în categoria celor 'periculoşi' se regăsesc 570. Alţi 360 sunt incluşi în categoria 'relevanţi', adică persoane despre care autorităţile au indicii că au intenţia de a se alătura jihadiştilor în acţiuni în străinătate sau în Germania.

În fiecare zi sunt identificate între două şi patru piste concrete privind un posibil plan de comitere a unui atentat în Germania, a mai precizat Hans-Georg Maassen, care conduce Biroul Federal pentru Protecţia Constituţiei (BfV, contraspionajul german).

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

El a mai subliniat că aceste riscuri - cu care se confruntă nu doar serviciile de securitate germane - sunt efectul unui complex de factori ce s-au accentuat în ultimii ani, inclusiv crizele din Orientul Mijlociu şi afluxul de migranţi.

Între 70% şi 80% dintre migranţii care cer azil în Germania nu prezintă un document valid de identitate, a precizat în continuare şeful serviciului german de informaţii interne, el ilustrând astfel dificultatea identificării potenţialilor terorişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.