Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Extrema-dreaptă populistă adoptă un manifest politic anti-islam

http://www.wsj.com/
AfD

Extrema-dreaptă populistă Alternativa pentru Germania (AfD) a declarat că "islamul nu aparţine Germaniei" adoptând un nou manifest al partidului duminică, relatează agenţia DPA.

"Un islam ultrareligios, care nu respectă constituţia noastră sau chiar o contrazice este incompatibil cu sistemul nostru juridic şi cultura", se afirmă în manifest. 

Aproximativ 2.000 de membri AfD s-au adunat în oraşul din sud-vestul Germaniei Stuttgart pentru a adopta manifestul, care a fost discutat în cadrul congresului de două zile al partidului, deschis sâmbătă pe fondul protestelor manifestanţilor de stânga care s-au ciocnit cu poliţia. 

Manifestul adoptat de partid include o interdicţie privind finanţarea construcţiei şi folosirii moscheilor în străinătate, respingerea minaretelor şi chemărilor la rugăciune ale muezinilor ca simboluri ale puterii islamice, precum şi interzicerea 
eşarfelor pe cap pentru fete şi femei în şcoli, notează DPA. 

Cu privire la problema migraţiei, membrii AfD au omis o propunere de sâmbătă ce respingea categoric imigraţia, "în special provenind din culturi străine". 

Versiunea actualizată a programului prevede acum că "imigranţii sunt bineveniţi dacă sunt calificaţi pentru piaţa forţei de muncă şi dispuşi să se integreze în societate", mai notează DPA. 

Mai multe rezoluţii controversate rămân în text, inclusiv un apel pentru a facilita deportarea străinilor cu antecedente penale. 

AfD a adăugat de asemenea un pasaj la proiectul său de manifest cerând interzicerea sacrificării animalelor conform legilor dietetice musulmane şi evreieşti. 

AfD, înfiinţată în februarie 2013, este cunoscută pentru poziţia antiimigraţie şi a atras un sprijin puternic din partea celor care au criticat politica uşilor deschise a cancelarului german Angela Merkel pentru migranţii ce fug din Siria. 

Aproximativ 1,1 milioane de refugiaţi şi migranţi au intrat în Germania în 2015, dintre care cel mai mare grup provine din Siria. 

Un sondaj realizat de agenţia Emnid şi publicat duminică în ziarul Bild am Sonntag constată că AfD a urcat pe locul al treilea între partidele politice germane, în faţa Verzilor. Sondajul efectuat săptămâna trecută arată un sprijin de 13% pentru AfD printre 
respondenţi, cu Verzii la 12%.

Conservatorii la putere ai lui Merkel, creştin-democraţii, obţin 33% şi partenerii lor mai mici de coaliţie, social-democraţii, 22%, adaugă agenţia germană de presă.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.