Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania: Închiderea frontierelor nu este o solutie la criza refugiatilor din Europa

germania frontiera

Ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a apreciat marti ca închiderea granitelor nu va rezolva criza refugiatilor din Europa, relateaza agentia Reuters.

''Solutia nu consta în închiderea granitelor'', a declarat Steinmeier presei, raspunzând unei întrebari în legatura cu sugestia facuta de ministrul german al transporturilor ca Germania ar trebui sa se pregateasca pentru a-si închide frontierele.

În opinia lui Steinmeier, este esential de a aborda conflictul din Siria, de a lucra împreuna cu vecinii Siriei pentru gestionarea fluxului de refugiati, precum si de a crea centre de primire si triere (''hot spot-uri'') în Grecia si Italia pentru a se ocupa de migrantii care sosesc în Europa.

Referindu-se la Europa de Est, seful diplomatiei germane si-a exprimat speranta ca ea nu se va retrage în sine în cadrul Uniunii Europene. ''Sper foarte mult sa nu ajungem într-o situatie în care Europa de Est sa se închida în sine ca o parte speciala a Uniunii Europene'', a declarat presei Steinmeier.

În ce priveste tensiunile dintre Iran si Arabia Saudita, Steinmeier a estimat ca ele nu vor disparea curând, dar ca este posibil un ajutor la instaurarea încrederii între cele doua tari rivale care-si disputa influenta în Orientul Mijlociu.

''Într-o prima etapa, se vor realiza multe daca cele doua parti aduc sub control situatia actuala, discuta una cu cealalta'', a declarat Steinmeier, adaugând ca Iranul este cheia pentru stabilizarea Orientului Mijlociu. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.