Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, mesaj către Turcia: 'Libertatea presei nu este negociabilă'

presa

Libertatea presei nu este negociabilă, spune guvernul german într-o declaraţie difuzată miercuri după ce postul Deutsche Welle a criticat faptul că Turcia a confiscat înregistrarea unui interviu cu un ministru la biroul acestuia din Ankara, relatează Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a afirmat că ambasadorul german în Turcia a avut convorbiri 'bune şi constructive' cu un responsabil din cadrul Ministerului Sportului şi Tineretului şi că aceştia au convenit că incidentul nu ar trebui să crească tensiunile.

Citește și: Opoziția siriană propune un armistițiu și plecarea lui Al-Assad de la putere

'Ambasadorul a precizat faptul că pentru noi, pentru el, pentru guvernul şi media germane, libertatea presei este foarte importantă', a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Berlin.

Purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel, Steffen Seibert, a adăugat că libertatea presei nu este negociabilă pentru Germania.

Directorul Deutsche Welle a descris marţi confiscarea unei benzi cu un interviu cu ministrul turc al sportului şi tineretului, Akif Cagatay Kilic, drept o 'încălcare flagrantă a libertăţii presei'.

Incidentul survine în contextul în care relaţiile dintre Germania şi Turcia sunt tensionate şi în contextul în care Angela Merkel are nevoie de ajutorul Ankarei în gestionarea crizei migranţilor în Europa. Criticii o acuză pe Angela Merkel că ignoră în mod deliberat dosarul Turciei în domeniul drepturilor omului pentru a asigura cooperarea Ankarei.

După tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, Germania şi-a exprimat preocuparea în legătură cu acţiunea de epurare a zeci de mii de oficiali, judecători şi soldaţi din Turcia, suspectaţi de sprijinire a puciului. În Turcia au fost închise de asemenea multe mijloace media.

Germania şi UE sunt preocupate de faptul că preşedintele turc foloseşte nemulţumirea apărută în rândul populaţiei civile după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie pentru reprimarea disidenţilor, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.