Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania nu impune noi conditii pentru ca Serbia sa deschida capitolele de negociere cu UE

serbia

"Nu exista noi conditii impuse de Germania pentru deschiderea primelor capitole de negociere intre Serbia si Uniunea Europeana, toate criteriile sunt clare si cunoscute, iar negocierile trebuie sa inceapa cat mai curand" - a declarat Agentiei TANJUG, directorul Fundatiei germane Konrad Adenauer, Norbert Beckmann-Dierkes.

"Din cate cunosc, nu s-au modificat conditiile prezentate in Bundestag sau de guvernul german si nici de la Bruxelles nu am primit alte semnale" - a declarat Beckmann-Dierkes, foarte apropiat partidului la putere in Germania, Uniunea Crestin-Democrata.

Potrivit lui, toate argumentele, dorintele si conditiile sunt pe masa, iar ambele parti au bunavointa ca negocierile de aderare a Serbiei la Uniunea Europeana sa se incheie cu succes. Bine inteles, in cadrul negocierilor pe capitole vor aparea provocari care trebuie rezolvate.

În ce priveste aplicarea Acordului de la Bruxelles, conditie sine-qua-non pentru deschiderea capitolelor de negociere, Beckmann-Dierkes a confirmat ca avansarea in implementarea acordului este o conditie necesara. Potrivit lui, una este convenirea acordului sau adoptarea legii care permite aplicarea acordului si cu totul altceva este punerea lui in practica.

În incheiere, Beckmann-Dierkes a apreciat ca "Serbia este tara europeana si negocierile cu UE trebuie sa inceapa cat mai curand". "Pentru mine, integrarea europeana a Serbiei nu are alternativa. Este important ca negocierile sa fie transparente, cu increderea ca Serbia va continua pe drumul pe care a pornit" - a precizat Beckmann-Dierkes.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.