Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania publică numărul oficial al migranţilor care au intrat în ţară

Numărul de migranţi care au intrat în Germania în 2015 a fost revizuit în scădere de la 1,1 milioane la 890.000, a declarat vineri ministrul de interne german Thomas de Maiziere, relatează DPA.

Citeşte şi: Kovesi, reacție la amenințările lui Traian Băsescu

Ministrul a declarat că cifra iniţială a fost mai mare din cauza faptului că solicitanţii de azil s-au înregistrat adesea în mai multe locuri şi că mulţi dintre ei fie s-au mutat în alte ţări europene fie s-au întors în ţările de origine.

Sistemul de înregistrare a solicitanţilor de azil din Germania a fost adesea criticat pentru că nu a înregistrat în mod corespunzător numărul de migranţi care sosesc din ţări precum Siria, Afganistan şi Irak.

Citeşte şi: Rudele victimelor accidentului MH17, APEL la Putin: 'Fii bărbat și recunoaște'

Din cifra totală pentru anul trecut, 820.000 s-au înregistrat efectiv ca solicitanţi de azil, 50.000 au plecat după înregistrare şi 20.000 sunt minori neînsoţiţi, care încă nu au depus o cerere de azil, a precizat ministrul de interne, Thomas de Maiziere, în cadrul unei conferinţe de presă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Citește și: Președintele care l-a numit 'fiu de curvă' pe Obama șochează din nou: Se compară cu HITLER

'Această cifră (890.000) rămâne foarte ridicată. Datorită unui efort enorm, am depăşit în mare măsură această provocare' de primire a refugiaţilor, a mai spus Maiziere.

Sosirea unui număr atât de mare de migranţi în 2015, un record, a supus administraţia responsabilă cu solicitările de azil la o presiune uriaşă şi a întors o parte din opinia publică germană împotriva cancelarului Angela Merkel şi a guvernului său de coaliţie, care au deschis porţile ţării pentru refugiaţi în urmă cu un an.

Citeşte şi: Ghiţă reacţionează dur la interviul lui Kovesi: 'Minte şi manipulează'

'Suntem de acord că această situaţie nu se poate repeta', a avertizat ministrul.

'Acesta este motivul pentru care am luat numeroase măsuri la nivel naţional, european şi internaţional pentru a reduce în mod semnificativ şi durabil numărul viitorilor solicitanţi de azil, în timp ce ne onorăm responsabilităţile noastre umanitare', a adăugat el.

Citește și: Victor Ponta îl 'deconspiră' pe Dacian Cioloș

Astfel, la data de 21 septembrie, Germania a înregistrat numai 210.000 solicitanţi de azil în 2016, a precizat ministrul de interne, salutând totodată faptul că 'acţiunile luate au avut efect'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.