Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania, reacție dură în cazul Dan Șova

iohannis merkel

Respectul fata de independenta justitiei impune ca imunitatea parlamentara sa nu fie uzitata abuziv, in scopul protejarii unor persoane, a precizat, la solicitarea agentiei Mediafax, Ambasada Germaniei, care observa cu ingrijorare evenimentele actuale ce au efecte directe asupra evaluarii procesului MCV.

"Ambasada Germaniei la Bucuresti sprijina eforturile constante ale autoritatilor romane de urmarire penala in lupta impotriva coruptiei. Acestea sunt expresia obligatiilor asumate de Romania in cadrul comunitatii de drept si de valori pe care o reprezinta UE si care se concretizeaza, printre altele, in Mecanismul de Cooperare si Verificare", se arata in raspunsul Ambasadei, dupa ce Senatul a respins, miercuri, cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a senatorului PSD Dan Sova.

"Din perspectiva noastra, este decisiv ca activitatea institutiilor care sprijina, protejeaza si dezvolta in continuare statul de drept in Romania sa se poata desfasura fara limitari. Respectul fata de independenta justitiei si fata de principiul separarii puterilor in stat impun abordarea imunitatii parlamentare de asa maniera, incat aceasta sa nu fie uzitata in mod abuziv, in scopul protejarii unor persoane individuale", a mai precizat, vineri, Ambasada Germaniei.

Misiunea diplomatica subliniaza ca, in acest context, observa "cu deosebita atentie si ingrijorare evenimentele actuale care au efecte directe asupra evaluarii procesului MCV".

Reactia Ambasadei Germaniei vine dupa cele ale Ambasadei SUA, Marii Britanii si Olandei, precum si a Comisiei Europene.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.