Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania revine PUTERNIC în problema imigranților: apel către Europa

EUobserver
imigranti europa

Candidatul social-democrat german la funcţia de cancelar, Martin Schulz, a făcut apel joi la Europa să accepte o distribuire corectă a refugiaţilor astfel încât să ajute Italia să facă faţă afluxului mare de migranţi care sosesc pe ţărmurile sale, relatează agenţia DPA.

Citește și: Mihai Tudose strâmbă din nas, după ce ministrul Sănătății a demis 5 șefi DSP: 'Un slab început'/ VIDEO

Citește și: BOMBA ZILEI - Curtea de Apel Bucureşti ÎNCHIDE procesul lui Neculai Onțanu. Infracțiunea s-a PRESCRIS


Solidaritatea trebuie să devină din nou un principiu fundamental al Uniunii Europene, a declarat Schulz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD, de centru-stânga) din Germania, după convorbirile pe care le-a avut la Roma cu şeful guvernului italian, Paolo Gentiloni. 

Liderul SPD, care face campanie pentru a o învinge pe Angela Merkel, cancelarul în funcţie, la alegerile generale din septembrie din Germania, a afirmat că state ale Uniunii Europene precum Italia nu ar trebui lăsate să se descurce singure cu valul de nou-sosiţi pe continent. 

Schulz a avertizat că Europa trebuie să acţioneze pentru a evita repetarea crizei refugiaţilor cu care s-a confruntat regiunea în 2015. 

Bani pentru agricultură, de exemplu, înseamnă ''Da, vă rog'', în Europa, dar când vine vorba de distribuirea refugiaţilor, atunci este ''Nu, mulţumesc'', a spus liderul SPD, care intenţionează să viziteze în cursul zilei de joi un centru de refugiaţi din Sicilia (sudul Italiei). 

''Aceasta nu este o stare de lucruri pe care putem s-o acceptăm pe termen lung'', a mai spus Schulz, care a făcut apel din nou la partenerii Italiei din UE să ofere asistenţă Romei. 

De la începutul acestui an, peste 93.000 de persoane au ajuns pe ţărmurile Italiei, respectiv cu aproape 6% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.