Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se pregătește de RĂZBOI: Face investiții majore în armată

merkel

Ministrul german al apărării, Ursula von der Leyen, a calificat luni drept 'legitimă' solicitarea Statelor Unite ca aliaţii din NATO să-şi sporească bugetele militare astfel încât fiecare să respecte solicitarea Alianţei de a aloca apărării cel puţin 2% din PIB şi a anunţat disponibilitatea guvernului de la Berlin de a duce la îndeplinire acest lucru indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, relatează agenţia EFE.

'Indiferent cine va fi câştigătorul acestor alegeri, cererea este legitimă şi Germania este dispusă să o urmeze', a declarat Ursula von der Leyen la o conferinţă a creştin-democraţilor germani, desfăşurată la Berlin şi care a avut ca temă securitatea internă şi externă.

Citește și: Iubita unui celebru cântăreț român face VIDEOCHAT cu o prietenă / VIDEO

Ea a admis că bugetul german al apărării este departe de 2% din PIB (numai 1,2% pentru anul în curs), dar a evidenţiat că anul viitor acest procent va creşte, iar creşterea va fi progresivă în anii următori, angajament deja asumat de cancelarul Angela Merkel.

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a condiţionat angajamentul SUA faţă de apărarea aliaţilor din NATO de sporirea cheltuielilor militare ale acestora, având în vedere că în prezent, în afară de SUA, numai câteva state membre ale Alianţei alocă apărării cel puţin 2% din PIB.

Citește și: E VIRGINĂ la 30 de ani și și-a pus silicoane: Sora Iuliei de la Abracadabra / FOTO HOT

Într-un interviu acordat în luna iulie publicaţiei The New York Times, la o întrebare legată de acţiunile ameninţătoare ale Rusiei la adresa ţărilor baltice, Trump a spus că, dacă Rusia le va ataca, atunci el va decide să le vină în ajutor numai după ce va analiza dacă aceste naţiuni "şi-au îndeplinit obligaţiile faţă de noi".

În plus, candidatul republican la preşedinţia SUA a reafirmat că aliaţii din NATO trebuie să-şi sporească bugetele destinate apărării şi să nu mai conteze pe 'generozitatea' americană la acest capitol. 'Îmi doresc să pot continua să respect alianţele încheiate, dar pentru aceasta aliaţii trebuie să înceteze să profite de generozitatea pe care Statele Unite nu şi-o mai pot permite', a indicat Trump, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cuplurile care ascultă muzică împreună au o viață sexuală mai bună

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.