Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania. SPD condiţionează intrarea la guvernare în funcţie de legalizarea căsătoriilor gay

AFP
gay

Partidul Social-Democrat (SPD) german condiţionează o eventuală participare la orice formulă de coaliţie de guvernare după alegerile federale din septembrie de legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, a indicat secretarul general al formaţiunii, Hubertus Heil, transmite Reuters, conform agerpres.

Social-democraţii adoptă astfel o poziţie similară cu a Verzilor, partid de opoziţie care ar putea juca rolul decisiv în trei formule potenţiale de coaliţie după scrutinul de pe 24 septembrie, dintre care una ar implica prezenţa SPD, actualul partener al conservatorilor cancelarului Angela Merkel în guvernul de 'mare coaliţie'.

Citeşte şi: Atac DEVASTATOR al Rusiei în Siria. Poziţiile SI au fost luate în colimator - VIDEO

'Indiferent de coaliţie, dacă SPD va fi să facă parte din viitorul guvern, vom pune în aplicare căsătoria pentru toţi în primele 100 de zile' de guvernare, a declarat Hubertus Heil, pentru ediţia de vineri a cotidianului Rheinische Post.

Germania a autorizat în 2001 parteneriatele civile în cazul cuplurilor de acelaşi sex, dar creştin-democraţii dnei Merkel şi aliaţii lor bavarezi creştin-sociali s-au opus legalizării căsătoriilor homosexuale.

Cu toate acestea, o anchetă realizată în ianuarie de Agenţia federală Antidiscriminare a arătat că 83% dintre germani sprijină egalitatea în faţa legii pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex.

Potrivit unui sondaj publicat vineri, conservatorii sunt creditaţi cu 39% din intenţiile de vot, iar social-democraţii cu numai 25%.

Marţi, Curtea Constituţională a Germaniei a respins marţi o tentativă a Verzilor de a forţa un vot parlamentar cu privire la legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex înaintea alegerilor federale din septembrie.

ŞICANE tot mai dese pe cer. Rusia a INTERCEPTAT 14 avioane străine într-o singură săptămână

Verzii, partidul de opoziţie Die Linke (stânga radicală) şi Bundesrat-ul (camera legislativă superioară) au avansat un proiect de lege referitor la căsătoriile între persoane de acelaşi sex, însă conservatorii se opun aprobării lui.

Comisia juridică a Bundestag-ului (camera inferioară a parlamentului) a amânat în mod repetat discutarea subiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.