Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va decide până la jumătatea lunii iunie dacă îşi va retrage trupele din Turcia

reuters
trupe germane, Incirlik

Germania, ale cărei relaţii cu Turcia sunt tensionate după o serie de dispute, va decide în termen de două săptămâni dacă îşi va retrage trupele desfăşurate la baza aeriană turcă de la Incirlik, a declarat duminică un oficial din Ministerul de Externe german, relatează Reuters preluat de agerpres.

"Încă avem discuţii cu partea turcă în legătură cu Incirlik şi vom lua o decizie până la jumătatea lunii iunie", a spus oficialul german sub rezerva anonimatului. 

Circa 250 de militari germani se află desfăşuraţi la baza de la Incirlik pentru a ajuta în lupta împotriva militanţilor Statului Islamic (SI). 

Germania a declarat săptămâna trecută că intenţionează să-şi mute soldaţii aflaţi la Incirlik în Iordania sau în altă ţară din regiune ca urmare a refuzului guvernului turc de a permite vizita la baza aeriană a unei delegaţii de parlamentari germani. 

Legăturile dintre Germania şi Turcia s-au deteriorat după o succesiune de dispute diplomatice. În cea mai recentă, Turcia şi-a exprimat nemulţumirea faţă de acordarea de azil de către Germania a unor militari turci acuzaţi că ar fi participat la lovitura de stat eşuată din iulie anul trecut din Turcia. Puciul eşuat a condus la o campanie de epurare în presă, armată, sistemul juridic şi serviciul public.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.