Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania va prelua din Grecia circa 500 solicitanţi de azil în fiecare lună

stirileprotv.ro
refugiati imigranti

Germania va prelua în luna noiembrie un prim grup de 500 de refugiaţi aflaţi în prezent în Grecia şi intenţionează ca în continuare să primească în fiecare lună un număr similar de solicitanţi de azil din taberele greceşti, relatează joi cotidianul economic Handelsblatt, citat de agenţia EFE. Potrivit unui responsabil din Ministerul german de Interne, dosarele acestor migranţi din Grecia, dar şi ale altora aflaţi în taberele din Italia, sunt examinate în prezent de Oficiul Federal german pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).

La summitul pe tema refugiaţilor, desfăşurat cu câteva săptămâni în urmă la Viena, cancelarul german Angela Merkel s-a angajat să primească în fiecare lună câte 500 de solicitanţi de azil aflaţi în prezent în taberele din Grecia şi Italia, ţările aflate în prima linie a valului migrator venit din Africa şi Orientul Mijlociu. În urma închiderii rutei balcanice, aproximativ 50.000 de migranţi care doreau să ajungă în vestul Europei au rămas blocaţi în Grecia. Conform cotelor obligatorii de refugiaţi, adoptate anul trecut în luna septembrie la Consiliul european pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) în urma unui vot prin majoritate calificată, s-a decis redistribuirea între statele UE a 160.000 de migranţi extracomunitari aflaţi în taberele din Grecia şi Italia.

Până în prezent au fost redistribuiţi pe ansamblul blocului comunitar numai aproximativ 5.000 de migranţi, din cauza condiţiilor puse de unele ţări, cum ar fi ca solicitanţii de azil să fie familii cu copii sau să aibă experienţă profesională, dar şi a preferinţei migranţilor pentru unele ţări, mai ales Germania sau statele nordice. Conform datelor oficiale, în Germania au ajuns anul trecut circa 890.000 de migranţi, iar în primele nouă luni ale anului în curs circa 213.000, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.