Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest EXTREM al unui călugăr budist. Şi-a dat foc şi a murit acuzând-o pe Park Geun-Hye de trădare

Un călugăr budist sud-coreean a decedat la două zile după ce şi-a dat foc în timpul unei manifestaţii de protest împotriva preşedintei Park Geun-Hye, implicată într-un răsunător scandal de corupţie, au anunţat marţi surse oficiale spitaliceşti, informează AFP, conform agerpres.

Călugărul de 64 de ani a încercat să-şi dea foc sâmbătă seara în centrul Seulului, unde sute de mii de oameni s-au adunat pentru a cere destituirea preşedintei.

Coreea de Sud. Curtea Constituţională RESPINGE orice explicaţie a preşedintei Park Geun-Hye

Spitalizat cu arsuri grave, călugărul budist a decedat luni seara, a anunţat Spitalul Universitar Naţional de la Seul.

Potrivit agenţiei de presă Yonhap, bărbatul a lăsat un bilet în care le cere autorităţilor ţării să o aresteze pe Park Geun-Hye, vinovată, în opinia sa, de "trădare".

Adunarea Naţională a votat la 9 decembrie 2016 în favoarea destituirii lui Park, suspectată de colaborare cu Choi Soon-Il, confidenta sa, judecată în prezent pentru fraudă în acest scandal de corupţie ramificat.

Îi revine Curţii Constituţionale să valideze sau nu această destituire. Între timp, toate atribuţiile preşedintei au fost delegate premierului său.

Călugărul budist a calificat-o pe Park Geun-Hye drept "trădătoare", pentru că a încheiat în 2015 un acord cu Japonia cu privire la "femeile de reconfortare", subiect care tensionează de decenii relaţiile dintre Seul şi Tokyo.

Numeroşi sud-coreeni văd în această problemă simbolul abuzurilor şi violenţelor comise de Japonia în timpul dominaţiei coloniale, din 1910 până în 1945. Cei ostili acordului sunt de părere că acesta nu este unul corect şi că Tokyo nu-şi asumă suficient responsabilitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.