Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest fără precedent: Iranul a publicat imagini din depozitele subterane de rachete - VIDEO

rachete iran

Pentru prima dată, televiziunea de stat iraniană a difuzat imagini cu tunel subteran secret, plin cu rachete şi echipament de lansare. Oficialii iranieni au declarat că este unul dintre numeroasele astfel de baze din republica islamică, informează rt.com.

Realizată la o adâncime de 500 de metri sub munţi, înregistrarea video arată un tunel foarte lung care pare să fie de aproximativ 10 metri înălţime. Este una dintre numeroasele baze cu rachete din Iran, potrivit generalului de brigadă Amir Ali Hajizadeh, comandantul diviziei aeriene a Gărzii Revoluţionare Iraniene.

"Rachetele de rază lungă ale republicii islamice sunt staţionate şi pregătite sub munţii înalţi din toate provinciile şi oraşele", a declarat oficialul militar, pe site-ul Gărzii Revoluţionare. "Este doar un exemplu din masiva noastră bază de rachete", a mai spus acesta, adăugând că "o nouă şi avansată generaţie de rachete cu combustibil lichid şi solid" va înlocui în 2016 actualele arme.

Vezi şi: Situaţia se complică: Iranul trimite trupe în centrul Siriei

Oficialul a avertizat pe oricine care ar putea ameninţa Iranul, sugerând că mai bine ar privi cu atenţie "opţiunile militare de sub masă ale republicii islamice".

Anterior, marţi, Parlamentul Iranian a ratificat acordul nuclear semnat cu marile puteri în iulie. Acordul stipulează că Iranul va diminua activităţile nucleare, în schimbul ridicării sanţiunilor impuse de statele occidentale. Totuşi, SUA au afirmat de mai multe ori că opţiunea militară împotriva Iranului rămâne valabilă pentru câţiva ani, în ciuda acordului nuclear.

Generalul iranian a sugerat că prezentarea imaginilor cu rachetele Iranului sunt un răspuns la ameninţările Occidentului. "Rachetele sunt montate pe lansatoare în toate bazele şi sunt pregătite de lansare", a declarat oficialul. Rachetele vor fi folosită dacă "duşmanii fac greşeli", a mai adăugat acesta.

Înregistrarea video a apărut după ce Iranul a testat cu succes trei rachete de rază lungă Emad (Pillar), potrivit agenţiei de presă de stat iraniene.

Vezi şi: Parlamentul iranian a aprobat acordul nuclear cu marile puteri

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.