Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Gest' incredibil al lui Donald Trump: Are legătură cu Brexitul

brexit-3

Donald Trump şi Boris Johnson se 'sărută' cu pasiune într-un graffiti pe un zid din Bristol, vestul Marii Britanii: desenul a fost conceput de o mişcare britanică pro-UE, în dorinţa de a atenţiona cu privire la posibilele consecinţe ale unui Brexit, după referendumul din 23 iunie din Marea Britanie, informează marţi AFP. Înaltă de peste patru metri, imaginea se inspiră din celebra fotografie cu liderul sovietic Leonid Brejnev sărutându-l pe gură pe liderul comunist est-german Erich Honecker, imagine devenită ulterior graffiti pe Zidul Berlinului.

 

Ea sugerează un fel de 'iubire nebună' între cei doi susţinători ai ieşirii Marii Britanii din UE: Boris Johnson, fostul primar conservator al Londrei, figură centrală a campaniei pentru Brexit, ce nu-şi mai ascunde ambiţia de a deveni premier, şi miliardarul american Donald Trump, candidat republican în cursa pentru Casa Albă.

 

Desenul este încadrat de un text care îi îndeamnă pe britanici să se înscrie cât mai repede pe listele electorale, pentru a evita perspectiva unei eventuale alianţe între cei doi, cu temperamente considerate adesea ca fiind excesive, conform Agerpres.

 

'Trecând prin faţa acestei imagini, oamenii trebuie să se întrebe: 'Este acesta viitorul pe care ni-l dorim?'', a explicat Harriet Kingaby, responsabilă în cadrul grupului pro-UE 'We Are Europe', aflat la originea desenului.

 

O imagine similară, cu Vladimir Putin în locul lui Boris Johnson, a fost desenată la Vilnius, pentru a traduce îngrijorarea lituanienilor cu privire la simpatia manifestată de Trump faţă de şeful statului rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.