Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gest ȘOCANT făcut de Mark Zuckerberg la Beijing / FOTO

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a înfruntat vineri smogul făcând jogging în centrul Beijingului, o nouă etapă în ofensiva de a cuceri China, unde reţeaua sa socială este interzisă.

Într-o fotografie postată pe contul său de Facebook, se vede cum Zuckerberg aleargă în fruntea unui mic grup în Piaţa Tiananmen, de-a lungul intrării în Oraşul Interzis, deasupra căreia se află emblematicul portret al lui Mao Zedong, primul preşedinte al Republicii Populare Chineze, cu un cer plumburiu în plan îndepărtat, relatează France Presse.

Citește și: O tânără umblă goală printre mașini / VIDEO

"Este minunat să fiu înapoi la Beijing! Îmi încep vizita cu o alergare în Piaţa Tiananmen din Oraşul Interzis până la Templul Cerului", a scris şeful Facebook sub fotografia în care apare alergând cu zâmbetul pe buze, fără mască de protecţie respiratorie în ciuda vârfului de poluare.

Concentraţia de particule de 2,5 microni în diametru (PM 2,5), periculoase deoarece pătrund adânc în plămâni, depăşea vineri dimineaţa la Beijing 300 de micrograme/m3, potrivit datelor furnizate de Ambasada Statelor Unite. Aceasta este de 12 ori mai mare decât nivelul maxim de expunere recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). La acest grad de nocivitate, experţii recomandă limitarea oricărei activităţi în aer liber.

Citește și: INCREDIBIL Torționarul Ion Ficior e cel care a găsit cadavrul Mălinei Olinescu / VIDEO

Patronul reţelei sociale urmează să participe zilele următoare la un prestigios forum economic, la care vor fi prezenţi patronii unor uriaşe companii pe internet locale şi oficiali de rang înalt ai regimului comunist. Acest eveniment reprezintă o ocazie pentru Mark Zuckerberg de a-şi continua eforturile de "seducţie", după mai multe apariţii în universităţi chineze unde discursurile sale într-o mandarină incertă au făcut senzaţie, comentează AFP.

În timp ce Facebook este blocat de ani de zile pe internetul din China - supus unei cenzuri severe - compania din California a reuşit să-şi extindă activităţile comerciale în această ţară, încheind contracte cu firme, oraşe şi autorităţi locale.

Citește și: Știai asta? Uite cât ruj înghite o femeie în decursul vieții

Fotografia americanului care aleargă în Piaţa Tiananmen a fost ridiculizată de internauţii chinezi: "Dacă nu-i putem vedea reţeaua socială, îl vedem în persoană'', a ironizat unul dintre ei.

Alţii au subliniat cu amărăciune paradoxul: el a reuşit să posteze online fotografia dintr-o ţară unde nu se poate avea acces la Facebook fără VPN - o reţea privată virtuală (din engleză: virtual private network), care se extinde peste reţeaua publică, permiţându-le internauţilor chinezi să ocolească măsurile menite să limiteze accesul la internet.

Citește și: Noua modă între adolescente: Cum se fotografiază / FOTO

O internaută chineză expatriată în Australia a glumit vineri pe platforma de microblogging Weibo: "Echipa cu care alergaţi (la Beijing) numără şase persoane. Aţi cerut permisiunea autorităţilor?" "Fără undă verde oficială, sunteţi în ilegalitate! Vă mulţumesc că respectaţi legile locale ...", a adăugat ea sarcastic, referindu-se la reglementările chineze care restricţionează adunările pe drumurile publice.

Trecutul istoric delicat al locului ales de Zuckerberg pentru a alerga a provocat dezbateri aprinse pe Facebook şi alte reţele sociale, unii utilizatori exprimându-şi indignarea în comentarii postate sub fotografie: ''Pământul pe care alergi este acoperit cu sângele studenţilor care luptau pentru democraţie'' - este una din multele reacţii care au evocat reprimarea manifestaţiilor prodemocratice din 1989 din această piaţă, scrie agerpres.ro

Citește și: Alina Petre, nora lui Măgureanu, se dezlănțuie: Voi depune, la DNA, dovezi împotriva guvernanților

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.