Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Nichita, trimis în judecată în dosarul ”Amanta”

11173027605_08ec743f82_z

Direcția Națională Anticorupție l-a trimis în judecată , sub control judiciar, pe Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iașului în data de vineri, 27 noiembrie. Acesta este acuzat de instigare la folosire a unor informații ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, instigare la abuz în serviciu (2 infracţiuni) și complicitate la abuz în serviciu, informează un comunicat DNA. Poliţia Locală s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 229.436 lei. De asemenea, Nichita și asociații săi ar fi obținut foloase patrimoniale de peste 274.000 de lei.

În același dosar este trimis în judecată, în stare de libertate, și Liviu Mihai Hliboceanu, la data faptelor director general al Poliției Locale Iași, sub acuzațiile de folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (4 acte materiale) și abuz în serviciu (3 infracţiuni). Tot în stare de libertate este trimis în judecată și Ștefan Avîrvarei, la data faptelor șef serviciu în cadrul Poliției Locale Iași, acuzat de complicitate la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Conform procurorilor...

"Primarul Nichita Gheorghe l-a determinat pe directorul general al Poliției Locale Iași, Hliboceanu Liviu Mihai, să dispună personal sau cu ajutorul inculpatului Avârvarei Ştefan, funcţionarilor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Iaşi, să efectueze activităţi de investigaţii în teren sau de supraveghere operativă a unei persoane şi a persoanelor din anturajul acesteia(...).

În perioada 30 ianuarie – 16 aprilie 2015 (...), în mod repetat, i-a determinat pe inculpații Hliboceanu Liviu Mihai și Avîrvarei Ștefan (...) să efectueze verificări în baze de date care conțin informații ce nu sunt destinate publicității, iar ulterior să folosească informaţiile astfel obținute şi să permită accesul unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obține personal foloase nepatrimoniale necuvenite."

De asemenea, Gheorghe Nichita ar fi determinat instalarea pe telefonul iubitei a unui program prin care a monitorizat locaţia GPS, fotografii, videoclipuri, e-mail-uri, mesaje tip SMS și transmisii de date realizate prin aplicaţii Skype, WhatsApp.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.