Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gheorghe Piperea e DESFIINȚAT de BNR: E cel puțin aberant că un specialist face asemenea afirmații

bnr

După ce a criticat dur specialiștii din Banca Națională a României (BNR) și pe cei de la Consiliul Fiscal pentru problema execuției bugetare cu 10 miliarde de lei sub estimările din noiembrie 2016, avocatul Gheorghe Piperea este contrat dur de BNR.

Vezi și: Judecătorii, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre cazul lui Dragnea

Domnul Piperea ține cu tot dinadinsul să mai demonstreze încă o dată cât de nepriceput sau răuvoitor este în ceea ce privește BNR. Domnia sa susține că orice proiecție de buget e "aprobată" de BNR. În ce lege a văzut asta? În ce lume a văzut asta? BNR nu are nicio competență în a aproba sau dezaproba politici bugetare și e cel putin aberant să vezi că cineva cu pretenții de specialist face asemenea afirmații. Iar în ceea ce privește Comitetul de Supraveghere Macroprudențială... care să zicem că ar putea să se implice în așa ceva (și care e cu totul altceva decât BNR), legea de funcționare încă nu e activă.”, a declarat pentru STIRIPESURSE.RO Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Vezi și: Se cer DEMISII: Gheorghe Piperea a găsit vinovaţii în scandalul 'gaura din buget'

_____

Reacția BNR vine după ce avocatul Gheorghe Piperea acriticat dur BNR și Consiliul Fiscal pentru ceea ce el numeste ”o adevărată nebunie” în baza cărora s-au făcut două rectificări bugetare pozitive de către Guvernul Cioloș:

Vezi și: Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de viscol puternic și polei

"Executia bugetara pe anul 2016 arata o estimare de venituri de 236 mld lei si o colectare de doar 222 mld lei. Aici nu mai este o chestie de politica de tip psd-Dragnea, e o constatare a macro-prudentilor din Consiliul fiscal si din BNR, preluata de ziarele de specialitate de azi.

Vorbim, deci, de o diferenta de calcul de 14 mld lei. Si de exacta masura a activitatii si valorii tehnocreatilor care au fost in fruntea MF si a ANAF in anul de gratie 2016.

Nu doar ca este absurd sa te inseli la calcule intr-un asemena hal.

Este o adevarata nebunie cand te uiti in urma si vezi ca au fost doua rectificari bugetare, una in august 2016 si alta in noiembrie 2016. Evident, cu calcule si estimari de fiecare data. In plus, proiectul de buget si, respectiv, proiectele de rectificare a acestuia, nu intra in procedurile de aprobare fara avizul prealabil al BNR si al Consiliului Fiscal. Ele nu pot trece neobservate de acesti cerberi a-toate-vazatori.

S-ar putea spune ca macro-prudentii din BNR si din Consiliul Fiscal nu au vazut enorma greseala de calcul si estimare bugetara. Daca ar fi asa, atunci mai degraba respectivii ar trebui sa demisioneze urgent, si nu sa continue sa dea lectii de prudenta bugetara si de educatie financiara a populatiei.

Mai credibil este ca, de fapt, macro-prudentii au stiut despre ce e vorba si au tacut in mod interesat:::: TOATĂ ARGUMENTAȚIA AICI

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.