Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghiţă anunţă 'informaţii de gravitate extremă'. Cine blochează Comisia SRI

digi24.ro
sebastian ghita

Deputatul Sebastian Ghiţă, membru în Comisia parlamentară de control a SRI, îl contrează pe Georgian Pop, preşedintele Comisiei SRI, şi îl acuză că ar vrea să-i protejeze pe colegii Valeriu Zgonea şi Mihai Tudose, asupra cărora ar plana suspiciunea că ar fi ofiţeri acoperiţi ai unor servicii de informaţii. Reacţia lui Ghiţă vine după un comunicat al lui Georgian Pop, în care preşedintele Comisiei SRI părea că vrea să "pună bastista pe ţampal" în scandalul "accoperiţilor" din PSD.

Vezi şi: Comisia SRI din Parlament reacţionează în scandalul cu 'acoperiţi' din PSD

"Domnul Georgian Pop trebuie să anunţe data la care convoacă Comisia SRI. Comunicatul său doar ajută la amânarea lămuririi unei situaţii extrem de grave. Nu-i poate proteja pe Valeriu Zgonea şi pe Tudose în această situaţie. Poziţia publică a fostului prim-ministru Victor Ponta nu lasă loc de interpretări. Ponta, Zgonea, Tudose, Dragnea şi Alina Gorghiu trebuie audiaţi de urgenţă. Ideea că serviciile de informaţii preiau partide, susţin sau distrug anumiţi candidaţi este groaznică. Şi aşa toată România acuză membrii comisiei că nu-şi fac treaba. Prietenia lui Georgian Pop cu Zgonea şi Tudose nu poate să blocheze comisia din parlament. Şi eu, Sebastian Ghiţă, şi colegul meu Daniel Savu avem informaţii importante legate de aceste audieri. Implicarea unor ofiţeri din SRI în activitatea partidelor, în susţinerea unor candidaţi, în activităţi suspecte în zonele politicului, în zona justiţiei sau în zona afacerilor trebuie investigată urgent", a declarat Sebastian Ghiţă pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi şi: Victor Ponta detonează BOMBA în PSD: cine este ofițerul acoperit

Ghiţă reafirmă faptul că membrii comisiei trebuie să se întâlnească, pentru că există "informaţii de o gravitate extremă" cu privire la activitatea SRI.

"Dacă nici acum nu reacţionează comisiile de control din Parlament, înseamnă că Georgian Pop şi domnul Calimente blochează activitatea acestor comisii. Preşedinta PNL a anunţat clar şi public, împreună cu Cezar Preda şi ceilalţi din PNL, că vor să întrunim comisiile. Dacă nu cumva au fost nesinceri şi au minţit în public. Va trebui să ne întâlnim în comisiile din parlament şi să analizăm informaţiile grave din spaţiul public. Reafirm faptul că în ultima perioadă mai mulţi membri ai comisiei au obţinut informaţii de o gravitate extremă. Voi solicita personal audierea Alinei Gorghiu, a lui Traian Băsescu, a lui Victor Ponta, Dragnea, Zgonea şi Tudose. Cred că e momentul să ne răspundem multor întrebări cu privire la ultimii 10 ani care au marcat România", a mai declarat deputatul Sebastian Ghiţă, pentru STIRIPESURSE.RO.

Vezi și: SCANDAL cu 'acoperiţi' în PSD! Un vicepreşedinte îi răspunde DUR lui Ponta

Vezi şi: SURSE: Cine este ofițerul acoperit din conducerea PSD

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.