Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ghiulbenghian detonează ATOMICA: Ponta și Antonescu au promis că nu-l suspendă pe Băsescu

antonescu ponta

Florin Ghiulbenghian a devenit un personaj extrem de popular în ultimele luni după denunțurile depuse la DNA și acuzațiile făcute în spațiul public la adresa multor lideri politici, de la Traian Băsescu și Crin Antonescu, la Mugur Isărescu și Gabriel Oprea. Acum, Ghiulbenghian vine cu o nouă dezvăluire ce poate produce o explozie atomică pe scena politică. El povestește că Victor Ponta și Crin Antonescu i-au asigurat pe americani că nu-l vor suspenda pe Traian Băsescu. Numai că au făcut exact invers. Pentru că au mințit SUA, cei doi s-au trezit cu reacții dure de la Washington și Bruxelles.

”Citind presa de astazi si amuzandu-ma pe seama inutilei lupte dusa de cativa oameni politici pentru a-si justifica tonele de greseli, mi-am adus aminte de un set de intamplari din primavara anului 2012.

Citește și: A fost filmată când făcea sex pe stradă cu doi prieteni: Ce a spus după / VIDEO

Pe 9 februarie 2012 este numit prim-ministru al Romaniei, Mihai Răzvan Ungureanu, cu contributia decisiva a lui Gabriel Oprea, deja celebrul Nea Izmana. Este un guvern cu o viata extrem de scurta, USL-ul (compus din PSD-ul lui Victor Ponta si PNL-ul lui Crin Antonescu), detinand majoritatea parlamentara si urmand sa-l darame extrem de rapid, pe 27 aprilie 2012.

In cursul lunii aprilie 2012 reusesc sa am parte de prima criza serioasa de pancreatita, ceea ce ma scoate din orice "jocuri" pentru vreo 2 luni. Regimul alimentar ce imi este impus dupa externare "ma arunca" in bratele extrem de profesioniste ale unui celebru restaurant al vremii, unde ajung sa mananc zilnic de cel putin doua ori.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Cu totul intamplator, in acelasi stabiliment se intalnesc zilnic numerosi lideri ai coalitiei USL, deja devenita "guvernatoare". Crin Antonescu este prezent aproape zilnic acolo, insotit de trupa sa de loiali, Fenechiu, Vosganian, Tudor Chiuariu, Eugen Nicolăescu, Daniel Chițoiu, Ovidiu Silaghi, Mircea Diaconu. Pe langa acestia vin frecvent lideri ai PSD-ului si apropiati ai lui Ponta, cum ar fi Dan Nica, Dan Șova, Titus Corlățean, Viorel Hrebenciuc, Liviu Pop si altii. In jurul lor misuna o fauna ecletica, multi "liderasi" de provincie, dar si steaua crescatoare a PNL-ului, Teodor Atanasiu.

Incepand cu luna mai 2012, discutiile acestui grup se concentreaza pe modalitatile de suspendare a Presedintelui Romaniei la acel moment, Traian Băsescu. In cursul lunii iunie se stabilesc modalitatile concrete si planul de actiune. Cu totul intamplator, la multe dintre aceste discutii asist pasiv, masa mea fiind de obicei langa masa "conspiratorilor". Recunosc ca, in acea perioada, sunt de acord cu ideea lor, dar nu si cu modalitatile de realizare. Si discut cu unii dintre ei, incercand sa le explic consecintele deciziei de a tine operatiunea "secreta" pana in momentul declansarii ei. Tuturor le este o uriasa teama de SRI si de Basescu, dar mai ales de posibila reactie a SUA in apararea acestuia.

Citește și: România are cel mai falsificat document de călătorie din Europa

In iunie 2012 USL-ul declanseaza operatiunea de suspendare a lui Traian Băsescu, incheiata glorios cu un fiasco delicios. Reactiile SUA si UE au fost cele anticipate de mine. USL-ul incepe sa se destrame, liderii lui incep sa se acuze reciproc de tradare. Si restul este istoria pe care o stim cu totii.

Dar mai este o poveste, una pe care o stiu extrem de putini. In acea perioada, fiind obligat sa fiu "cuminte" din cauza perioadei de recuperare de dupa criza de pancreatita, am mai multe intalniri amicale cu cativa diplomati americani de la Ambasada SUA din Bucuresti, unele la scurt timp dupa suspendarea lui Basescu de catre Parlament. Cand sunt intrebat ce parere am, le povestesc intalnirile la care am asistat "nevinovat", la masa de langa mine. Prima reactie: mi se reproseaza ca mint. Ma ridic si plec. La cateva zile sunt invitat la o cafea in oras si se redeschide subiectul, mi se cer scuze si mi se relateaza ca au verificat cele povestite de mine si ca toate se confirma. Ii intreb de ce au avut acea reactie mirat-agresiva in urma cu cateve zile si imi spun ca atat Crin Antonescu personal, cat si Victor Ponta, printr-o persoana extrem de apropiata, confirmasera consilierilor politici de la Ambasada SUA, chiar cu 2 zile inainte de declansarea procedurii, ca nu il vor suspenda pe Basescu. Diplomatii americani trimisesera cabologramele catre Washington cu rezumatul acestor discutii, iar reactia Departamentului de Stat fusese extrem de negativa la aflarea adevarului.

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

Pentru cei care se intreaba de ce viitorul suna atat de macabru pentru cei doi fosti capi ai revoltei useliste, le reamintesc ca Romania este membra atat a Uniunii Europene, cat si a NATO, iar dezinformarea aliatilor militari este o infractiune de o gravitate extrema. Si o poti face doar o singura data in viata, indiferent ce parteneriate strategice cu chinezii semnezi sau cate discutii prietenos-combinatorice incerci sa ai cu rusii.”, e mesajul lui Florin Ghiulbenghian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.