Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigel Ştirbu: Cultura, eșecul guvernării Dragnea-Tudose

gigel stirbu

Preşedintele Comisiei pentru Cultură, arte, mijloace de informare în masă, deputatul Gigel Știrbu, lansează un atac dur la adresa Guvernului după ce Executivul a anunţat rectificarea bugetară. Liberalul susţine într-un comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO că "Ministerului Finanţelor Publice lasă cu ochii-n soare cultura românească fix în anul premergător Centenarului Marii Uniri".

Citeşte şi: Tudose dă ASIGURĂRI în scandalul transferului de contribuţii. Mesajul IMPORTANT transmis angajaţilor de la multinaţionale

"Astfel, în goana dupa bani, Guvernul Tudose ignoră in totalitate necesitățile Ministerului Culturii si taie bugetul acestuia cu 27,8 milioane lei. Proporțiile dezastrului sunt cu atât mai mari cu cât in anul 2018 România serbează 100 de ani de la Marea Unire , iar aceasta rectificare negativă operată la nivelul ministerului creează serioase dificultăți pentru finanțarea tuturor proiectelor necesare serbării așa cum se cuvine a unui astfel de eveniment. Guvernul PSD-ALDE pare că nu înțelege, sau se preface că nu o face, rezonanța pe care anul 2018 o are pentru integrarea istoriei României in valorile culturale europene si internaționale.

Este deja limpede pentru toata lumea ca în cel aproape un an de zile de la preluarea guvernării de către PSD, la Cultură lucrurile merg din rău in mai rău. Deși la dezbaterea bugetului de stat pentru anul 2017, reprezentanții Ministerului Culturii au venit in fața comisiei cu o abordare heirupistă, anunțând majorarea cu 50% a bugetului instituției, acum se dovedește că această strategie nu a fost decat praf aruncat in ochii opiniei publice. Mai mult decât atât, este de-a dreptul revoltător ca principalul responsabil cu bunul mers al lucrurilor la nivelul ministerului, adică domnul Romașcanu în persoană, refuză să explice public efectele pe care această tăiere le va avea asupra desfășurării proiectelor culturale majore din următoarea perioadă: Centenarul Marii Uniri sau Timișoara-Capitala culturală 2021.

Citeşte şi: Pericol MAJOR după angajările masive din sectorul public (ANALIZĂ)

Dezastrul înregistrat la Cultură este o consecință directă a lipsei de viziune si a promisiunilor nechibzuite livrate populației pentru a acoperi slabele performanțe care au marcat acest an de guvernare. Deși țara noastră se află in fața unei oportunități unice care ar fi valorificată la maxim de oricare altă țară europeană, aceea de a ne regăsi identitatea națională si totodată de a o integra în cea europeană, se pare ca liderii coalitiei de guvernare sunt prea ocupați să se ia la trântă zilnic cu “statul paralel”, in loc să depună toate eforturile pentru a fructifica asa cum ar trebui o asemenea șansă. Pe de alta parte, trecând peste faptul ca NICIUNA dintre măsurile anuntate in Programul de Guvernare-Capitolul Cultură nu a fost îndeplinită până acum, constatăm că sub actuala guvernare, Ministerul Culturii si toate institutiile subordonate sunt ținute intr-un stadiu continuu de subdezvoltare si de nepăsare care atrage daune semnificative si ireparabile României si istoriei ei.

Cu acest prilej, îi adresez o solicitare legitimă domnului Lucian Romașcanu:

Domnule ministru, aveti măcar curajul să vă asumați neputința de care ați dat dovadă în urma aprobării acestei rectificari si spuneți-le public românilor, că in opinia dumneavoastră și a partidului pe care il reprezentați, ei nu merită să serbeze reîntregirea țării lor asa cum se cuvine, că România nu are nevoie de imagine culturală pe plan european, că proiectul Timișoara- Capitala Europeană 2021 “merge și așa”, si în final, că toate promisiunile din Programul de Guvernare au fost doar minciuni crase menite să atragă capital electoral.

Citeşte şi: Comisia Europeană a DECRETAT: România NU SCAPĂ de MCV. Când va fi publicat următorul raport .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.