Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Becali bagă SCANDALUL în Biserică: Totul a pornit de la cărţile latifundiarului

gigi becali

Scandal în Biserica Ortodoxă din cauza lui Gigi Becali. Totul a început de la cărţile publicate în puşcărie de către latifundiarul din Pipera.

Controverse între teologi pe seama binecuvântărilor date de ierarhi pentru cărţile scrise de Gigi Becali în închisoare. Patriarhia Română reaminteşte că binecuvântarea are un rol strict spiritual, dar sunt teologi care precizează că, pe lângă ajutorul religios, binecuvântările au fost date pentru a veni în ajutorul lumesc al deţinutului, anunţă TVR.

Citeşte şi: Omul care a vrut să-l dea jos pe Recep Erdogan a recunoscut totul: Ipostaze umilitoare / FOTO

Patriarhia Română se delimitează de binecuvântările primite de Gigi Becali pentru cărţi de la doi ierarhi, Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, şi Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Avocatul Arhiepiscopului de la Constanţa a precizat şi el o poziţie care pare să simplifice lucrurile.

Citeşte şi: SUA amenință Turcia: Va fi dată afară din NATO

Dar cei doi ierarhi au fost audiaţi de procurori ca martori vizând statutul lor de profesori universitari. Motivul pentru care ar fi fost emise aceste recomandari, este tocmai răspunsul pe care încearca să îl afle şi procurorii DNA. Ideea unei binecuvântări date cu rol exclusiv spiritual în acest caz este contrazisă şi de câţiva teologi recunoscuţi. Explicaţii asemănatoare au si unele voci din mediul juridic. În baza "binecuvântării" celor doi înalţi ierarhi, Teodosie Petrescu şi Laurentiu Streza, Gigi Becali a semnat două cărţi considerate ştiinţifice, pentru care obţinut o reducere de două luni din pedeapsă. Becali a scris în total cinci cărţi ca deţinut şi a obţinut reducerea pedepsei cu cinci luni, mai spune sursa citată.

CIteşte şi: REVOLTE pe tot mapamondul: Premierul Coreii de Sud, atacat de mulţime / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.