Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Becali, nou dosar la DNA! Cine l-a pârât la procurorii care l-au băgat în pușcărie / DOCUMENT

GIGI BECALI - JUDECATORIA SECTORULUI 1

Gigi Becali are iar dosar la DNA! Nici n-a iesit bine din inchisoare ca pe numele lui a fost facuta o noua plangere la DNA. De data asta, cei care l-au dat pe mâna procurorilor sunt funcționarii de la Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș.

Miza o reprezinta un teren din Voluntari, care ar fi fost supraevaluat, de la 20 de milioane de euro, la 60 de milioane. Becali spune ca pamantul nu este al lui, ci al unui nepot, si ca, oricum, o instanta de judecata i-a dat dreptate. Insa tocmai asta pare sa fie problema.

Citește și: Traian Băsescu lansează contraatacul la Adriana Săftoiu: Noi dezvăluiri ale fostului președinte

Gigi Becali a cumparat un teren de 21 de hectare in comuna Voluntari, in anul 2006. Nu l-a pastrat mult si l-a vandut nepotului sau, Vasile Geambazi, cu 100.000 de euro. Intre cei doi a avut loc un schimb de cesionari si imputerniciri care, la final, s-a incheiat cu Geambazi proprietar al terenului si cu Gigi Becali imputernicit sa ceara de la ANRP despagubiri pentru acel teren, pe motiv ca nu il putea folosi.

S-a facut o evaluare conform careia terenul valora 20 de milioane de euro. ANRP nu a vrut sa plateasca, pentru ca activitatea sa era blocata. Asa ca proprietarul Vasile Geambazi a dat in judecata statul. Ba mai mult, a adus o noua evaluare din care reiesea ca parcela valora de acum 60 de milioane de euro.

Citește și: Victor Ponta, atac năucitor: Cum să fim respectați dacă luăm funcționari mărunți și-i facem miniștri

El a depus plangerea la Curtea de Apel Bucuresti. Magistratii au fost foarte prompti si in doar doua luni au stabilit termen de judecata, iar intr-o singura infatisare au si luat decizia: Geambazi sa primeasca 60 de milioane de euro. Insa Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor a contestat decizia la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Le-a fost respinsa cererea, asa ca decizia Curtii de Apel a ramas in picioare. Definitiv.

Gigi Becali se jură că e nevinovat: "Ce implicare, domnule? A fost numai Curtea Suprema implicata. Ce mai conteaza? Conteaza Curtea de Apel, doi judecatori, Curtea Suprema, trei judecatori... definitiva, irevocabila."

Citește și: El e regele din România care e atât de gras încât a anunțat că-și va tăia mașina ca să încapă în ea

Geambazi ar fi incasat 240 de milioane de lei, primele doua transe. Bani pe care, sustine Becali, i-ar fi inapoiat statului.

Inspectorii guvernamentali spun ca evaluarile care au insotit terenul sunt discutabile.

Asta pentru ca in acea perioada pretul pe metru patrat de pamant in Voluntari costa in jur de 108 lei. Evaluarea a urcat insa pana la 328 de lei.

”Reporter: Se spune ca acel teren ar fi fost supraevaluat de trei ori...

George Becali: Curtea Suprema zice ca nu e asa. Si eu pot sa zic de 75 de ori sau de 5 ori mai ieftin. Eu nu cunosc niciun evaluator, niciun judecator, nimica.”, informează PRO TV.

Raportul facut de Corpul de Control al primului ministru a ajuns acum pe masa procurorilor DNA.

Citește și: ȘOCANT Noi detalii despre tânăra din Giurgiu care și-a abuzat sexual copiii pentru bani / FOTO

 

Patronul Stelei este implicat în scandalul imens al despăgubirilor dubioase aprobate de Autoritatea Naționa...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.