Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gigi Becali, proces la Curtea Supremă din cauza unei amenzi URIAȘE

fanatik.ro
gigi becali

Gigi Becali nu vrea să plătească amenda de peste 40.000 de euro primită de la Consiliul Concurenţei. Sancţiunea i-a fost aplicată acum trei ani, dar afaceristul a deschis un proces ca să o anuleze. Cererea a ajuns pe masa magistraţilor Curţii Supreme, transmite România Tv.

Gigi Becali a fost amendat de Consiliul Concurenței cu 183.526 de lei, reprezentând 0,9% din cifra de afaceri totală înregistrată în 2012. Motivul:  nu a notificat autoritatea de concurență în cazul achiziționării pachetului majoritar de acțiuni la ARCOM, se arată în Raportul de activitate al Consiliului Concurenței pe anul 2013.

În 2012, Consiliul Concurenței a declanșat din oficiu o investigație privind posibila încălcare a Legii concurenței de către Gigi Becali, prin punerea în aplicare a unei concentrări economice înaintea notificării și emiterii unei decizii de către autoritatea de concurență. Prin mai multe tranzacții succesive, în anul 2008, Gigi Becali a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni din capitalul social al ARCOM București (71,53%), dobândind, astfel, controlul unic direct asupra întreprinderii și indirect asupra întreprinderilor controlate de aceasta.

Operațiunea a reprezentat o concentrare economică, în sensul Legii Concurenței, fapt pentru care achizitorul avea obligația de a o notifica Consiliului Concurenței înainte de punerea sa în aplicare (prin măsuri, precum: exercitarea dreptului de vot pentru a influența activitatea întreprinderii, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea întreprinderii etc.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.