Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Giurgiu: Peste 5.700 de pachete de ţigări ascunse într-un TIR cu produse sanitare, depistate la frontieră

contrabanda tigari

Peste 5.700 de pachete de ţigări, pe care un cetăţean bulgar încerca să le introducă ilegal în România prin PTF Giurgiu-Ruse, ascunse în semiremorca unui autocamion încărcat cu produse sanitare pentru Anglia, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră giurgiuveni împreună cu lucrătorii vamali, se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu emis miercuri. 

Citeşte şi: Iordache DESFIINŢEAZĂ sesizarea făcută de PNL la Comisia de la Veneţia: 'Pentru ce?'

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse accizabile şi, în baza unei analize de risc, miercuri, pe sensul de intrare în ţară a fost selectat pentru efectuarea unui control amănunţit un autocamion, condus de cetăţeanul bulgar Valeri H., în vârstă de 59 de ani. Autovehiculul aparţinea unei firme de transport internaţional, iar şoferul transporta, potrivit documentelor de însoţire, produse sanitare din Bulgaria către o firmă din Anglia. 

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în paleţii pe care erau aşezate obiectele sanitare, 5.790 pachete cu ţigări de diferite mărci, cu timbru fiscal bulgăresc", se arată în comunicatul de presă. 

La cercetări, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă de existenţa ţigărilor descoperite în semiremorcă, deoarece nu a fost prezent în momentul încărcării acesteia. 

Ţigările, în valoare de 98.430 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a zece mii de ţigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei iese la ATAC: 'PSD şi ALDE calcă în picioare MCV şi încalcă angajamentele luate de România...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.